13:32 26.03.2018

ТКГ щодо Донбасу домовилася про чергове припинення вогню в зоні АТО з 30 березня

2 хв читати
ТКГ щодо Донбасу домовилася про чергове припинення вогню в зоні АТО з 30 березня

Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі домовилася про повне припинення вогню на лінії розмежування в зоні АТО на період Великодніх свят, починаючи з 30 березня.

"Тристороння контактна група за участю представників окремих районів Донецької та Луганської областей ... підтвердила свою повну відданість всеосяжному, сталому та необмеженому припиненню вогню, починаючи з 30 березня 2018 року о 00.01 (за київським часом)", - ідеться в заяві групи, розміщеній на сайті ОБСЄ у понеділок.

У заяві наголошується на твердій прихильності ТКГ повному виконанню Мінських угод.

"ТКГ наголошує при цьому на важливості прийняття і дотримання відповідних наказів про припинення вогню; ефективного застосування дисциплінарних заходів у випадках порушень режиму припинення вогню; відмови від наступальних дій і розвідувальних операцій; незастосування вогню, зокрема вогню у відповідь; зокрема, суворої заборони ведення вогню як у напрямку, так і з боку населених пунктів, розміщення і застосування важкого озброєння в населених пунктах і поблизу них, а також націлювання на об'єкти цивільної інфраструктури, зокрема на школи, дитячі садки, лікарні та громадські приміщення", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу Ірина Геращенко на своїй сторінці в соцмережі у Facebook зазначила, що ТКГ з ініціативи української сторони домовилася про великоднє перемир'я на Донбасі з 30 березня.

"Це не вперше, коли сторони погоджуються припинити вогонь, протягом війни перемир'я оголошувалося 12 разів... На жаль, жодного разу не дотримувалося. Але на час перемир'я інтенсивність обстрілів значно зменшувалася, отже, було в рази менше загиблих і поранених", - написала І.Геращенко.

За її словами, українська сторона "шукає всі шляхи для припинення вогню, зменшення обстрілів, щоб зберегти життя своїх військових і цивільного населення".

"Жодного разу публічно на підтримку "режиму тиші" не виступив російський президент, не підтримав оголошеного перемир'я публічно, не дав команди маріонетковій "владі республік" не стріляти. Важливо, щоб усі лідери "нормандського формату" публічно висловилися на підтримку повної та беззастережної тиші на Донбасі", - додала вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА