13:44 26.03.2018

Наповнення трастового фонду НАТО для розмінування Донбасу є незадовільним - Климпуш-Цинцадзе

1 хв читати
Наповнення трастового фонду НАТО для розмінування Донбасу є незадовільним - Климпуш-Цинцадзе

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе заявляє, що наповнення трастового фонду НАТО для розмінування Донбасу є незадовільним.

"Є трастові фонди, які зараз, на жаль, наповнюються не так, як цього б хотілося. Буквально до EUR100 тис. закладено зараз до створеного минулого року фонду з розмінування", - сказала вона на прес-брифінгу на тему "Актуальні виклики імплементації угоди про асоціацію. Перебіг виконання плану заходів на 2018 рік" у Києві в понеділок.

За словами І.Климпуш-Цинцадзе, цей фонд є дуже важливим для країни, оскільки, за оцінками експертів, Україні необхідно близько 15 років ефективної роботи з гуманітарного розмінування регіону.

"Це незадовільне, поки що, наповнення цього фонду. Але ми працюємо. І тут треба працювати з країнами Альянсу, оскільки саме вони роблять свої внески до того чи іншого фонду", - наголосила віце-прем'єр.

Водночас вона зазначила, що трастовий фонд з допомоги в реабілітації військовослужбовців і наповнюється і використовується ефективно. Зокрема, за допомогою цього фонду близько 700 українських військових пройшли реабілітацію за кордоном.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА