20:31 26.03.2018

ДСНС України перевірятиме об'єкти з високим ступенем ризику, зокрема, великі ТРЦ

2 хв читати
ДСНС України перевірятиме об'єкти з високим ступенем ризику, зокрема, великі ТРЦ

З 22 лютого на майже всі контролюючі органи України в повному обсязі або частково не поширюється мораторій на перевірки українського бізнесу, згідно з відповідною постановою Кабінету Міністрів України.

18 грудня 2017 року уряд своєю постановою затвердив перелік органів державного нагляду (контролю), на які не поширюється дія закону України "Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності". Цей нормативний акт набув чинності 22 лютого 2018 року і діятиме до 31 грудня 2018 року.

У цьому списку понад 20 контролюючих органів. Зокрема, ДСНС України може перевіряти установи для оздоровлення та відпочинку дітей, інтернати, установи дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) і спеціалізованої освіти.

Крім того, ДСНС може перевіряти суб'єкти господарювання лише з високим ступенем ризику, зокрема об'єкти паливно-енергетичного, військово-промислового комплексів, об'єкти підвищеної небезпеки, хімічно-небезпечні об'єкти та об'єкти висотного будівництва. До таких об'єктів належать також великі торгові і торгово-розважальні центри.

Згідно із затвердженим ДСНС річним планом заходів державного нагляду на 2018 рік, в поточному році будуть проведені перевірки дотримання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки на понад 25 тис. об'єктах підвищеної небезпеки.

Наприклад, у квітні 2018 року буде перевірено торговий центр "Мандарин Плаза", у червні перевірятимуть гіпермаркети "Ашан" у різних регіонах України, у жовтні - київський клуб "Стерео Плаза". У грудні перевірили ТРЦ Ocean Plaza у Києві і ТРЦ "Гранд Плаза" в Дніпрі.

У 2018 році ДСНС перевірить дотримання вимог пожежної небезпеки у житловому комплексі "Комфорт Таун" та низці готелів.

Згідно з графіком планових перевірок, у серпні перевірятимуть також дитячі розважальні центри "СкайПарк" у ТРЦ "Дрім Таун" і ТРЦ Sky Mall.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА