12:33 27.03.2018

Україна маю бути частиною загальної промислової стратегії ЄС - Гройсман

2 хв читати
Україна маю бути частиною загальної промислової стратегії ЄС - Гройсман

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман розповів комісару Євросоюзу з питань внутрішнього ринку, промисловості та підприємництва Ельжбеті Беньковській про пріоритети розвитку української економіки.

"Ми масштабно відновлюємо інфраструктуру, займаємося будівництвом доріг, обговорюємо можливості концесії. Наш пріоритет - зростання економіки у 5-7%. Ми динамічно рухатимемося далі", - сказав глава уряду на зустрічі з єврокомісаром у Києві, повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів.

Співрозмовники зазначили, що Україна і Євросоюз посилюють діалог у сфері промисловості з метою прискорення економічного зростання в Україні та формування можливостей для залучення українських підприємств до загальноєвропейської промислової стратегії.

"Сьогоднішня зустріч має найважливіше значення. Мета мого уряду - забезпечити стале економічне зростання. Потенціал промисловості має широкі можливості. Працюємо над тим, щоб зняти бар'єри для розвитку і отримати нові імпульси для руху вперед за всіма секторами", - зазначив В.Гройсман.

У свою чергу єврокомісар сказала, що в Європі оцінили прогрес реформ в Україні. "Ми бачимо прогрес реформ, ми бачимо, скільки зусиль ви докладаєте для проведення змін. Сподіваюся, ми зможемо обговорити можливості різних секторів економіки і ми говоримо про те, щоб Україна стала частиною нашої спільної промислової стратегії. Ми говоримо не просто про підтримку, а про деталі і конкретні акценти нашого промислового діалогу", - сказала Е.Беньковська.

За її словами, Україна має великий потенціал розвитку, перш за все в промисловій сфері, агросфері. "Саме тому ми готові допомогти розкрити цей потенціал - враховуючи, перш за все, регулятивні рішення. Ми віримо у вільну торгівлю (з Україною), у вільний ринок, ми ніколи не будемо йти врозріз з політикою СОТ і політикою вільної торгівлі", - запевнила єврокомісар.

Сторони також обговорили співпрацю з міжнародними фінансовими організаціями та питання макрофінансової підтримки України з боку ЄС.

"Україна вже сьогодні є найкращою за багатьма позиціями. Україна насправді - приклад для Європи в контексті відновлення держави. Ви маєте пишатися тим, що ви зробили на шляху реформ. І нам потрібно посилювати наші зв'язки між підприємствами і в рамках промислових кластерів", - додала Е.Беньковська.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА