20:55 27.03.2018

ОБСЄ зафіксувала понад 10 тис. випадків порушення перемир'я на Донбасі від початку року

1 хв читати
ОБСЄ зафіксувала понад 10 тис. випадків порушення перемир'я на Донбасі від початку року

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії (СММ) зафіксували понад 10 тисяч випадків порушення режиму припинення вогню на лінії зіткнення на Донбасі від початку 2018 року, повідомив перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг.

"Із 1 січня по 23 березня СММ зафіксувала більше ніж 10 100 порушень режиму припинення вогню. Зокрема, 1100 випадків застосування озброєння біля лінії зіткнення в Луганській області, з яких 135 випадків застосування реактивних систем залпового вогню", - заявив А.Хуг у вівторок журналістам.

Він зазначив, що "найбільш постраждалим районом від бойових дій є район Попасної та Первомайська, на який припадає близько 75% від усіх порушень режиму припинення вогню".

Спостерігачі місії на регулярній основі фіксують озброєння, розміщене у порушення лінії відведення по обидві сторони від лінії зіткнення на Донбасі.

"За цей же період (з 1 січня по 23 березня) СММ зафіксувала понад 80 одиниць озброєння, розміщених у порушення погоджених ліній відведення по обидві сторони від лінії зіткнення", - уточнив А.Хуг.

"Підтвердження прихильності припиненню вогню є можливістю для того, щоб відвести це озброєння, для того, щоб відвести сили і засоби. Цю можливість не можна упускати", - додав заступник глави місії ОБСЄ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА