21:24 27.03.2018

Виявлені на Житомирщині БТР і БРДМ - не бойові та демілітаризовані

2 хв читати
Виявлені на Житомирщині БТР і БРДМ - не бойові та демілітаризовані

 Виявлена в Житомирській області військова техніка не є бойовою, як і немає інформації, що вона була завезена із зони АТО на Донбасі, заявляє військовий прокурор Центрального регіону України Григорій Рябенко.

"Техніка, про яку йдеться, не є бойовою і взагалі не є військовою. Серед вказаної техніки 196 одиниць демілітаризованої, з яких 93 - автомобілі та тягачі, 98 - причепи, кунги та цистерни, 4 одиниці БТР та 1 - БРДМ", - процитував прокурора речник Генпрокуратури Андрій Лисенко на своїй сторінці у Facebook у вівторок.

Прокурор нагадав, що техніку було виявлено в Новограді-Волинському під час розслідування кримінального провадження щодо крадіжки нафтопродуктів із нафтопроводу "Дружба".

"На вилучену техніку в ході досудового розслідування судом накладено арешт... розпочато кримінальне провадження за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України. На 17 одиниць техніки вже здобуто документи, договори, які підтверджують законність їх відчуження через уповноважені державні підприємства впродовж 2013-2016 років", - поінформував Г.Рябенко.

Прокурор зазначив, що під час огляду окремих одиниць вилученої техніки встановлено ознаки знищення номерів вузлів та агрегатів, у зв'язку з чим для їх відновлення та ідентифікації призначено криміналістичну експертизу.

"Встановлено, що близько 30% техніки, а саме 72 одиниці, реалізовувалися Управлінням обліку надлишкового військового майна ЗСУ комерційним структурам через уповноважене державне підприємство. Наразі тривають слідчі дії, направлені на отримання документів, які мають підтвердити походження цієї техніки", - зазначив він.

У власника зазначеної техніки, яким є приватний підприємець, вже вилучено договори, доручення та інші документи щодо купівлі-продажу, з яких можна зробити висновок, що придбання відбувалося впродовж останніх шести-восьми років.

Нині немає підстав для затримання власника.

"Інформації про те, що окремі одиниці техніки завезені із зони АТО, також немає... Досудове розслідування триває", - наголосив Г.Рябенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА