07:00 28.03.2018

Цукерберг має намір виступити в Конгресі США

2 хв читати
Цукерберг має намір виступити в Конгресі США

Засновник і власник соцмережі Facebook Марк Цукерберг планує виступити в Конгресі США на слуханнях з питання захисту персональних даних, повідомив у вівторок телеканал CNN.

Співрозмовники телеканалу в Facebook повідомили, що 33-річний генеральний директор соцмережі дійшов висновку, що йому доведеться давати свідчення Конгресу протягом декількох тижнів. Наразі компанія опрацьовує план виступу М.Цукерберга в Конгресі, відзначили співрозмовники телеканалу.

Тим часом голова юридичного комітету американського Сенату Чак Грасслі направив запрошення на слухання 10 квітня, присвячені захисту персональних даних, М.Цукербергу, гендиректору компанії Google Сундар Пічаї і главі Twitter Джеку Дорсі.

Рішення М.Цукерберга виступити перед Конгресом може вплинути на С.Пічаі і Дж.Дорсі також дати свідчення Конгресу, зазначає CNN.

Минулого тижня М.Цукерберг вже говорив про готовність відповісти на питання в Конгресі США, але додав, що не вважає себе найкращим джерелом інформації.

Раніше у вівторок ЗМІ повідомили про те, що засновник соцмережі Facebook відмовився відповідати на питання британських парламентаріїв у зв'язку з ситуацією навколо Cambridge Analytica.

Скандал навколо Facebook розгорівся 16 березня. Тоді соцмережа заблокувала сторінку Cambridge Analytica, а також професора психології Кембриджського університету Олександра Когана, який через створений ним додаток "This is your digital life" на платформі соцмережі, що повинен був складати психологічний портрет користувача, передав дані про користувачів Facebook третім особам, включаючи Cambridge Analytica. Порушено права понад 50 млн користувачів і понад 57 млрд контактів між ними.

Передбачається, що ці дані могли бути використані в ході виборчої кампанії в США в 2016 році і референдуму про вихід Великобританії з Євросоюзу (Brexit).

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА