15:11 28.03.2018

Представники націоналістичних сил проведуть безстрокову акцію в Миколаєві з вимогою відсторонення голови ОДА Савченка

2 хв читати
Представники націоналістичних сил проведуть безстрокову акцію в Миколаєві з вимогою відсторонення голови ОДА Савченка

 Об'єднання націоналістичних сил у четвер, 29 березня, в Миколаєві проведуть акцію з вимогою відсторонення від посади голови Миколаївської обласної державної адміністрації Олексія Савченка на час розслідування кримінальної справи про загибель керівника Миколаївського міжнародного аеропорту Владислава Волошина.

"Губернатор Олексій Савченко мав бути відсторонений від посади. Це єдина вимога, яка зараз є на порядку денному... Ми говоримо про те, що ця людина скоїла негідні вчинки... Ми не звинувачуємо, але дайте можливість правосуддю реально подивитися на ситуацію", - сказав керівник центрального штабу партії "Національний корпус" Родіон Кудряшов на прес-конференції в середу в Києві.

"Ми говоримо про те, що організації, націоналістичні партії, активісти прийдуть блокувати обласну державну адміністрацію і вимагати відсторонення", - додав він.

За словами Р.Кудряшова, акція матиме безстроковий характер, а "якщо не буде адекватного розуміння, то ми блокуватимемо адміністрацію, доки 2/3 депутатів не усунуть О.Савченко з посади".

Як повідомлялося, 18 березня в Миколаєві у власній квартирі покінчив життя самогубством 29-річний в.о. директора Миколаївського аеропорту, льотчик-герой В.Волошину. Його терміново госпіталізували, але в лікарні швидкої медичної допомоги він помер від отриманих поранень. За попередніми даними, постріл було зроблено з бойового пістолета ПМ без номерних знаків.

"За свідченнями родичів, загиблий останнім часом перебував у пригніченому стані і висловлював тривожні наміри", - повідомили в поліції.

Розслідується кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство).

У ЗМІ було оприлюднено листування В.Волошина, в якій той говорить про тиск на нього з боку голови Миколаївської ОДА О.Савченка, про бажання полишити аеропорт і про те, що останнім часом його не полишають суїцидальні думки. Однак О.Савченко спростував це і заявив, що очікує офіційної позиції від компетентних органів.

Народні депутати неформальної групи УДАР з фракції "Блоку Петра Порошенка" 20 березня звернулися до генерального прокурора і міністра внутрішніх справ з проханням взяти під особистий контроль розслідування загибелі В.Волошина.

Слідчі розглядають п'ять версій у справі про загибель В.Волошина: самогубство в стані душевного хвилювання; самогубство, вчинене у зв'язку з професійною діяльністю на посаді в.о. директора; самогубство через взаємини у сім'ї; самогубство через можливі конфлікти під час проходження служби в ЗСУ, нещасний випадок при поводженні з вогнепальною зброєю.

Проводяться всі необхідні можливі експертизи - судово-медична, комплексна судова експертиза (дактилоскопічна, балістична, хімічна), судово-хімічна, комплексна молекулярно-генетична і вибухотехнічна, психологічно-психіатрична посмертна, імунологічна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА