16:09 28.03.2018

Великобританія перевірить справи про видачу віз 700 заможним росіянам

2 хв читати
Великобританія перевірить справи про видачу віз 700 заможним росіянам

Влада Великобританії планує ретельно переглянути справи, що стосуються видачі віз 700 росіянам, які мають дозвіл на в'їзд до країни до 2015 року, повідомляє в середу агентство "Блумберг" із посиланням на главу британського МВС Ембер Радд.

Йдеться про людей з так званою "візою інвестора" (investor visa), при отриманні якої прохач обіцяє інвестувати як мінімум 2 млн фунтів стерлінгів в економіку Великобританії. Таким чином, як зазначає агентство, йде виключно про "забезпечених росіян".

Агентство зазначає, що система видачі подібних віз вже посилювалася, однак існують підозри, що її, проте, могли використовувати корупціонери, а до Великобританії могли потрапляти незаконні кошти.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей у середині березня, розповідаючи про заходи щодо Росії через інцидент у Солсбері, зазначила, що Великобританія "продовжить використовувати можливості сил правопорядку, щоб протистояти злочинцям і корумпованим представникам еліти". "У нашій країні немає місця для цих людей і для їхніх грошей", - сказала вона.

4 березня в Великобританії у торгового центру в місті Солсбері через взаємодію з невідомою небезпечною речовиною постраждали колишній полковник ГРУ С.Скрипаль, який працював на британську розвідку, та його дочка Юлія. Вони досі перебувають у комі. За даними британського слідства, постраждалих отруїли нервовопаралітичною речовиною "Новачок", нібито розробленою у Росії. Росія всі обвинувачення в зв'язку зі "справою Скрипаля" заперечує і нагадує, що ще в 2017 році знищила всю свою хімічну зброю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА