19:13 28.03.2018

Власники ТРЦ Києва мають усунути зауваження щодо пожежної безпеки, інакше влада звертатиметься до судів

3 хв читати
Власники ТРЦ Києва мають усунути зауваження щодо пожежної безпеки, інакше влада звертатиметься до судів

Власники торгово-розважальних центрів Києва мають усунути зауваження щодо пожежної та техногенної безпеки, інакше міська влада звертатиметься до судів, зазначає начальник управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Роман Ткачук.

"У кожному торгово-розважальному центрі можна знайти зауваження щодо пожежно-техногенної безпеки. Наше завдання на сьогоднішній день - домогтися від власників ТРЦ усунення цих зауважень. В іншому разі, і ми вже обговорювали це питання з мером Києва, цю інформація передаватимуть правоохоронним органам, і через суд домагатимемося обмеження роботи цих ТРЦ до усунення всіх зауважень", - сказав він на прес-конференції в середу в Києві.

Р.Ткачук вказав, що КМДА вже визначилася разом із Головним управлінням ДСЧС у Києві, яким чином відбуватимуться перевірки ТРЦ за дорученням мера Києва щодо дотримання вимог безпеки.

Він зазначив, що за порушення вимог безпеки для балансоутримувача або власника об'єкта за законодавством передбачено лише адміністративний штраф, але якщо станеться надзвичайна ситуація, особливо пов'язана з людськими жертвами, то тоді буде кримінальна відповідальність.

Р.Ткачук звернув увагу, що введення мораторію на перевірки ТРЦ та інших таких об'єктів, що перебувають у приватній власності (який був скасований 22 лютого для об'єктів із високим ступенем ризику), призвело до певних негативних наслідків. "У нас почастішали пожежі в ресторанах, були деякі проблеми взимку в одному з ресторанів ТРЦ Silver Breeze, де у вентиляційній трубі сталося загоряння через скупчення жирів і високу температуру", - сказав він.

Водночас головний рятувальник КМДА наголосив, що немає жодних проблем із перевірками освітніх установ, а також будівель і житлових будинків комунальної форми власності.

Р.Ткачук вказав, що для ліквідації пожеж у висотних будівлях в Києві є одні 90-метрові та двоє 50-метрових сходів, але основна маса автодрабин, якими користується пожежна служба, це 30 і 40-метрові автодрабини.

"У світі існують два основних виробники, які роблять найбільші сходи на 64 і 68 м. 68 метрів - це приблизно 34-й поверх, до 30-го поверху точно. Але такі машини самі по собі дуже габаритні та громіздкі. Їх розгорнути у старій частині міста дуже важко, тому пожежникам київського ДСЧС зручно працювати з автодрабинами завдовжки 30 і 40 м. Вони розміщені в різних частинах міста. Крім автодрабин, у нас ще є колінчаті 30-метрові підйомники", - розповів він.

Він наголосив, що якщо в будинку передбачені незадимлювані сходи для проведення евакуації, то для рятувальників не має значення, якої висоти ці будинки. "Якщо будівля побудована за всіма вимогами Державних будівельних норм і з матеріалів, стійких до високих температур, то це дуже спрощує реагування та ліквідацію НС. У тому ж Кемерові у ТРЦ вклали величезні гроші, але весь торговий центр було побудовано з горючих матеріалів і за лічені хвилини пожежа поширилася всією будівлею", - додав він.

Р.Ткачук також розповів, що КМДА фінансує покращення матеріально-технічного оснащення та Головного управління ДСЧС у Києві. За його словами, в 2017 році було виділено 6 млн грн на матеріально-технічне оснащення пожежно-рятувальних підрозділів, в 2018 році - вже понад 20 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

Підозрюваного в хабарництві заступника голови Запорізької облради відсторонено від посади - САП

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА