12:33 29.03.2018

В Києві не вбачають причин для занепокоєння після аварії на АЕС у Румунії

1 хв читати
В Києві не вбачають причин для занепокоєння після аварії на АЕС у Румунії

У Центральній геофізичній обсерваторії ім. Бориса Срезневського (Київ) наголошують, що не очікують якогось впливу на радіаційний фон в Україні після аварії, що сталася на атомній електростанції в румунському місті Чернаводе.

"Ніякого впливу (після аварії на АЕС у Румунії - ІФ)... причин для хвилювання немає", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" начальник відділу радіаційно-екологічного контролю Центральної геофізичної обсерваторії ім. Б.Срезневського Валерій Гірій у четвер.

За його словами, зокрема, в Одесі є фільтровентиляційна установка (ФВУ), яка у разі змін радіаційного фону фіксує такі дані, але потрібен певний час.

"Якщо там десь поблизу щось буде, ми маємо це зафіксувати", - зазначив В.Гірій, наголосивши, що точні дані мають бути в п'ятницю в першій половині дня.

"Завтра вранці в Києві зніматимемо з ФВУ... Якщо дійшло, то завтра вранці це зафіксуємо... Зараз у нас немає даних", - додав начальник відділу радіаційно-екологічного контролю.

Раніше румунські ЗМІ повідомили, що в місті Чернаводе сталася аварія на атомній електростанції - другий реактор АЕС автоматично відключився від національної енергетичної системи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА