17:51 29.03.2018

"Vodafone Україна" з 30 березня запустить 4G зв'язок у 20 містах

3 хв читати
"Vodafone Україна" з 30 березня запустить 4G зв'язок у 20 містах

Мобільний оператор компанія "Vodafone Україна" планує з 30 березня до 2 квітня запустити 4G зв'язок у діапазоні 2600 МГц у 20 містах України, повідомила СЕО оператора Ольга Устинова на прес-конференції в четвер.

"До кінця четверга ми повинні отримати рахунки за дозволи на базові станції та оплатити їх. Якщо Український державний центр радіочастот встигне видати всі папери по всьому 28 містах, вже завтра або, в крайньому випадку, з понеділка, ми запустимо 4G зв'язок в перших містах", - запевнила вона.

О.Устинова підкреслила, що мобільний зв'язок четвертого покоління на частотах 2600МГц "Vodafone Україна" буде запускати поступово. Перший запуск технології охопить 20 міст: Київ, три населених пункти в Київській області (Бориспіль, Вишневе, Чабани), Дніпро, Павлоград (Дніпропетровська обл.), Харків, Куп'янськ (Харківська обл.), Запоріжжя. Енергодар (Запорізька обл.), Львів, Полтава, Суми, Івано-Франківськ, Чернівці, Новоселиця (Чернівецька обл.), Луцьк, Кропивницький, Одеса, Херсон.

До липня 4G зв'язок буде запущено в 28 містах - до запущених додадуться Бровари, Ірпінь (Київська обл.) Лиманка (Одеська обл.), Бердянськ (Запорізька обл.) Ужгород, Мукачево (Закарпатська обл.), Паляниця і Яремче (Івано-Франківської обл.), додала вона.

У компанії зазначили, що понад 30% абонентів готові до використання 4G зв'язку, а середнє споживання трафіку на абонента в мережі оператора становить 4 Гб. При цьому очікується, що з впровадженням технології зв'язку четвертого покоління, споживаний трафік зросте в два рази.

"Спільно з групою Vodafone ми працюємо над упровадженням платформи IoT (інтернет речей - ІФ) в Україні в перспективі одного року, що дозволить нам розгортати серйозні інфраструктурні проекти в сфері Smart City, Smart Home, телемедицини, навчання, а також вертикальні індустріальні рішення", - повідомив директор з маркетингу "Vodafone Україна" Андрій Трощенко на прес-конференції.

О.Устинова підкреслила, що запуск мобільного зв'язку четвертого покоління в діапазоні 2600 МГц буде суто точковим і не передбачає повного покриття всієї території зазначених міст.

"Якби у нас була правильна історія (запуску 4G зв'язку - ІФ), ми б спочатку запустили її в діапазоні 1800 МГц, потім подивилися, де не витягує, і ці hot-spot розвантажили б... Якщо ви помітили, ми не кричимо про те, що запускаємо 4G в частотах 2600 МГц, ми чесно говоримо, що це тільки hot-spot, а не килимове покриття. Килимове покриття вийде тільки в діапазоні 1800 МГц", - підкреслила вона.

За словами СЕО "Vodafone Україна", нині окремих тарифів для 4G зв'язку компанія запускати не планує, проте частина умов поточних тарифних планів буде переглянута, зокрема, в бік збільшення включеного трафіку.

Як повідомлялося, велика трійка українських мобільних операторів в січні заплатила 2,456 млрд грн за 80 МГц в діапазоні 2600 МГц за право розгорнути на них зв'язок стандарту 4G.

lifecell придбав два лоти сумарно на 30 МГц за 909,25 млн грн, "Київстар" - три лоти сумарно на 30 МГц за 916,3 млн грн і "Vodafone-Україна" - два лоти сумарно на 20 МГц за 631 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА