17:51 29.03.2018

"Vodafone Україна" з 30 березня запустить 4G зв'язок у 20 містах

3 хв читати
"Vodafone Україна" з 30 березня запустить 4G зв'язок у 20 містах

Мобільний оператор компанія "Vodafone Україна" планує з 30 березня до 2 квітня запустити 4G зв'язок у діапазоні 2600 МГц у 20 містах України, повідомила СЕО оператора Ольга Устинова на прес-конференції в четвер.

"До кінця четверга ми повинні отримати рахунки за дозволи на базові станції та оплатити їх. Якщо Український державний центр радіочастот встигне видати всі папери по всьому 28 містах, вже завтра або, в крайньому випадку, з понеділка, ми запустимо 4G зв'язок в перших містах", - запевнила вона.

О.Устинова підкреслила, що мобільний зв'язок четвертого покоління на частотах 2600МГц "Vodafone Україна" буде запускати поступово. Перший запуск технології охопить 20 міст: Київ, три населених пункти в Київській області (Бориспіль, Вишневе, Чабани), Дніпро, Павлоград (Дніпропетровська обл.), Харків, Куп'янськ (Харківська обл.), Запоріжжя. Енергодар (Запорізька обл.), Львів, Полтава, Суми, Івано-Франківськ, Чернівці, Новоселиця (Чернівецька обл.), Луцьк, Кропивницький, Одеса, Херсон.

До липня 4G зв'язок буде запущено в 28 містах - до запущених додадуться Бровари, Ірпінь (Київська обл.) Лиманка (Одеська обл.), Бердянськ (Запорізька обл.) Ужгород, Мукачево (Закарпатська обл.), Паляниця і Яремче (Івано-Франківської обл.), додала вона.

У компанії зазначили, що понад 30% абонентів готові до використання 4G зв'язку, а середнє споживання трафіку на абонента в мережі оператора становить 4 Гб. При цьому очікується, що з впровадженням технології зв'язку четвертого покоління, споживаний трафік зросте в два рази.

"Спільно з групою Vodafone ми працюємо над упровадженням платформи IoT (інтернет речей - ІФ) в Україні в перспективі одного року, що дозволить нам розгортати серйозні інфраструктурні проекти в сфері Smart City, Smart Home, телемедицини, навчання, а також вертикальні індустріальні рішення", - повідомив директор з маркетингу "Vodafone Україна" Андрій Трощенко на прес-конференції.

О.Устинова підкреслила, що запуск мобільного зв'язку четвертого покоління в діапазоні 2600 МГц буде суто точковим і не передбачає повного покриття всієї території зазначених міст.

"Якби у нас була правильна історія (запуску 4G зв'язку - ІФ), ми б спочатку запустили її в діапазоні 1800 МГц, потім подивилися, де не витягує, і ці hot-spot розвантажили б... Якщо ви помітили, ми не кричимо про те, що запускаємо 4G в частотах 2600 МГц, ми чесно говоримо, що це тільки hot-spot, а не килимове покриття. Килимове покриття вийде тільки в діапазоні 1800 МГц", - підкреслила вона.

За словами СЕО "Vodafone Україна", нині окремих тарифів для 4G зв'язку компанія запускати не планує, проте частина умов поточних тарифних планів буде переглянута, зокрема, в бік збільшення включеного трафіку.

Як повідомлялося, велика трійка українських мобільних операторів в січні заплатила 2,456 млрд грн за 80 МГц в діапазоні 2600 МГц за право розгорнути на них зв'язок стандарту 4G.

lifecell придбав два лоти сумарно на 30 МГц за 909,25 млн грн, "Київстар" - три лоти сумарно на 30 МГц за 916,3 млн грн і "Vodafone-Україна" - два лоти сумарно на 20 МГц за 631 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Влада Латвії заблокувала доступ до дев'яти російських пропагандистських сайтів

Глава МЗС Болгарії Габріель погодилася сформувати новий уряд

Через КПП "Вишнє Нємецьке - Ужгород" на українсько-словацькому кордоні тимчасово обмежать рух

З додатковою допомогою ЗСУ зможуть повільно відтісняти росіян - сенатор США Рід

Шукаємо асиметричні рішення, щоб отримати перевагу над кількісно переважаючим противником - Сирський

ЄБА просить Кабмін і ОП вирішити проблему швидкопсувних вантажів на польському кордоні

Кличко закликав правоохоронців оперативно розслідувати факти, оприлюднені Bihus.Info щодо Брагінського

Польські фермери заблокували два КПП на кордоні з Німеччиною, блокада триватиме до 20 березня

Глави МЗС країн-членів ЄС не змогли ухвалити рішення про використання доходів від знерухомлених росактивів в інтересах України

На Херсонщині внаслідок вибуху боєприпасу загинуло троє людей

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА