21:42 29.03.2018

Співробітники "Запоріжжяобленерго" перекривали центральний проспект міста з вимогою виплати боргів із зарплати

2 хв читати
Співробітники "Запоріжжяобленерго" перекривали центральний проспект міста з вимогою виплати боргів із зарплати

Понад 100 співробітників ПАТ "Запоріжжяобленерго" вдруге за останні три місяці перекривали проїжджу частину центрального проспекту Запоріжжя, вимагаючи виплати 230 млн грн боргу із зарплати.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", близько 40 хвилин протестуючі переходили проспект Соборний пішохідним переходом з плакатами "НКРЕКУ знецінює нашу працю", "Квартплата частіше, ніж зарплата", "Кому потрібно розганяти" Запоріжжяобленерго", а також скандуючи "Зарплату ! Зарплату!"

Через акцію на центральному проспекті Запоріжжя утворилися великі затори.

Як розповіли агентству "Інтерфакс-Україна" учасники протесту, нині підприємство не виплатило їм зарплату за вересень, грудень і січень - повністю, і за листопад - на 30%, а в четвер після акції протесту енергетики отримали ще близько 10% зарплати за лютий .

"Наразі з урахуванням часткових виплат борг підприємства "Запоріжжяобленерго" перед колективом становить близько 230 млн грн", - уточнили агентству в керівництві компанії.

Як розповіла агентству "Інтерфакс-Україна" глава профспілкової організації ПАТ "Запоріжжяобленерго" Олена Ковальчук, енергокомпанія не в змозі платити своєму колективу зарплату, оскільки існує так званий "нульовий алгоритм", встановлений Національною комісією, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ ), згідно з яким усі зароблені ПАТ "Запоріжжяобленерго" кошти перераховуються державному підприємству "Енергоринок" в якості погашення боргів, що утворилися багато років тому.

Також протестуючі стверджують, що існує загроза енергетичної та техногенної катастрофи в регіоні через тривалу відсутність ремонту енергомереж.

"Виходить, що борги підприємства погашаються, в тому числі, за рахунок зарплат його працівників. Ми неодноразово зверталися до влади різних рівнів, в тому числі і в Кабмін з вимогою втрутитися в ситуацію. Просили скасувати цей "нульовий алгоритм", який не дозволяє зібрати гроші на рахунки підприємства, а значить якісно обслуговувати енергомережі регіону", - розповіла О.Ковальчук.

За її словами, учасники протесту в четвер очікували зустрічі з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом, який нібито повинен був прибути в Запоріжжя 29 березня з конкретними рішеннями (це нібито пообіцяв колективу "Запоріжжяобленерго" глава Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль під час акції протесту 22 березня).

"Завтра в Запорізькій облдержадміністрації відбудеться розширене засідання, де ми будемо вимагати у влади, в тому числі Кабміну, оголосити надзвичайну ситуацію в Запорізькій області, оскільки сьогодні всі місцеві енергосистеми тримаються на чесному слові - їх нема за що і нікому ремонтувати. З підприємства звільнилося 25% співробітників. Промисловий регіон в будь-який момент може залишитися без світла, і це загрожує техногенною катастрофою", - підкреслила О.Ковальчук

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА