10:34 30.03.2018

На Дніпропетровщині викрили злочинну організацію наркодилерів із мільйонним оборотом

3 хв читати
На Дніпропетровщині викрили злочинну організацію наркодилерів із мільйонним оборотом

У Дніпропетровській області викрили організацію наркодилерів із мільйонним оборотом, яку "кришував" поліцейський, повідомив прес-центр Національної поліції України.

"Поліція викрила злочинне угруповання, до якого входили жителі Павлограда. Група займалася виготовленням та збутом наркотичних засобів і психотропних речовин в особливо великих розмірах. Співорганізатором злочинців був посадовець місцевої поліції", - йдеться в повідомленні на сайті відомства в четвер увечері.

В інформації уточнюється, що затриманий поліцейський керівної ланки раніше намагався заручитися підтримкою колег з інших підрозділів, пропонуючи їм чималі гроші.

Під час спецоперації було затримано десятьох фігурантів, які чинили опір правоохоронцям. Проведено майже 60 обшуків на території Дніпропетровської, Одеської та Черкаської областей.

Встановлено, що організацію створив 40-річний раніше не судимий житель Павлограда. Співорганізатором групи наркодилерів став начальник міжрегіонального відділу Управління протидії наркозлочинності (УПН) поліції Дніпропетровщини. За попередніми підрахунками, за місяць наркоторгівлі організація отримувала кілька мільйонів гривень прибутку. Вони реалізовували амфетамін, опій ацетильований, марихуану, ефедриновмісні препарати.

Реалізатори - жителі Павлограда віком від 28 до 60 років - здійснювали торгівлю прямо з машин, якими пересувалися. Наркозалежні знали, о котрій години і де стоятиме потрібний автомобіль. Наркотики продавали через вікно машини. В середньому за день наркоділки забезпечували товаром 120 клієнтів. Кожен зі збувачів отримував щодня 500-1 тис. грн заробітку та наркотик для власного вжитку.

Зазначено, що для того, щоб наркобізнес не мав ніяких перешкод, викритий співробітник поліції почав вербувати у свої спільники працівника карного розшуку з Дніпропетровського управління департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції. За плідну співпрацю було обіцяно систематичну винагороду. Як аванс надано 50 тис. грн.

За цими фактами військова прокуратура розпочала кримінальне провадження за ч. 1, 2 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) і ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації) КК України.

Десятьох учасників злочинного угруповання затримано в порядку ст.208 КПК України. Зокрема, організатора та працівника УПН. Операція проводилась спільними силами бійців відділу швидкого реагування ДВБ НПУ, працівників Управління оперативних розробок ДВБ НПУ, Дніпропетровського УДВБ НПУ, департаменту протидії наркозлочинності НПУ, департаменту захисту економіки НПУ, бійців полку особливого призначення ГУНП у Дніпропетровській області та слідчими військової прокуратури.

"Варто зазначити, що під час спецоперації із затримання учасники злочинної організації чинили опір. Один із них натравив на спецназівця поліції Дніпропетровщини бійцівського пса, який пошматував руки поліцейському. Другий - 23-річний представник місцевого криміналітету - тричі вистрелив із мисливської рушниці і поранив бійця полку особливого призначення", - наголошується в повідомленні.

За цими фактами військова прокуратура додатково внесла відомості до ЄРДР за ч. 2 ст. 342 (опір представнику влади, працівнику правоохоронного органу) і ст.348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) КК України.

Під час заходів в організатора вилучено два літри концентрату макової соломки - маляс, а також шприци з опієм ацетильованим. За цінами чорного ринку вартість виявлених наркотиків становить 3 млн грн.

Під час обшуків правоохоронці вилучили понад 400 тис. грн, здобутих злочинним шляхом, наркотичні засоби, психотропні речовини, ефедриновмісні препарати - на загальну суму понад 5 млн грн. За місцем нарколабораторії - обладнання та прекурсори для виготовлення наркотиків. Крім того, у зловмисників виявлено та вилучено гранату РГД-5, пістолет Макарова, мисливську рушницю і набої.

Нині тривають заходи з оголошення фігурантам підозри за ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 307, ч. 1 ст. 255 і ч. 1, 2 ст. 369, ч. 2 ст. 342 і ст. 348 КК України та обрання запобіжного заходу. Затриманим учасникам злочинної організації загрожує позбавлення волі терміном до 12 років, а за посягання на життя працівника правоохоронного органу - до 15 років або довічне позбавлення волі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА