14:00 30.03.2018

Кіберполіція викрила хакера, що продавав віруси за криптовалюту

2 хв читати
Кіберполіція викрила хакера, що продавав віруси за криптовалюту

 Співробітники Київського управління департаменту кіберполіції Національної поліції України викрили 22-річного хакера, який за криптовалюту надавав у користування створені ним самим віруси.

"Шкідливе програмне забезпечення призначалося для пошуку вразливостей на веб-сайтах та подальшого несанкціонованого копіювання баз даних різноманітних веб-додатків. Для анонімізації своїх дій зловмисник використовував веб-ресурси РФ та здійснював управління вірусом з використанням віддаленого RDP-протоколу. Хакер у мережі називав себе AntonShesar і Сatona. Він займався створенням і збутом шкідливого програмного забезпечення, яке призначене для втручання в роботу серверного обладнання з подальшим несанкціонованим копіюванням баз даних, які на ньому знаходяться", - йдеться в повідомленні.

22-річний уродженець Черкаської області на різноманітних хакерських форумах пропонував свої послуги з надання в оренду шкідливого програмного забезпечення, розміщував посилання на завантаження розробленого ним вірусу на російському веб-ресурсі, а управління вірусом здійснювалося з використанням віддаленого RDP-протоколу.

Поліцейські провели одночасно три санкціоновані обшуки на території Черкаської та Київської областей, за їхніми результатами вилучили комп'ютерну техніку, з якої здійснювалося віддалене керування веб-ресурсом та шкідливим програмним забезпеченням. Також за місцем проживання хакера було виявлено дані облікових записів, із використанням яких здійснювалося керування веб-сервером із розміщених на них вірусів. Також було виявлено файли з інформацією щодо більш ніж 5 тисяч скомпрометованих облікових записів.

На додаткових носіях інформації виявлено інформацію щодо ще 10 тисяч облікових записів електронних скриньок, доступ до яких було отримано незаконно.

Триває досудове розслідування в межах розпочатого кримінального провадження за ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерних мереж) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Кількість постраждалих унаслідок удару по Черкаській Лозовій зросла до 27 людей, доля ще одного невідома - прокуратура

Постачання двох ЗРК Patriot до Харкова принципово змінить ситуацію - Зеленський після ударів по області

Кількість жертв удару по Черкаській Лозовій зросла до шести осіб - прокуратура

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА