14:39 30.03.2018

З'явилася ще одна можливість для досягнення повного припинення вогню на Донбасі - Хуг

2 хв читати
З'явилася ще одна можливість для досягнення повного припинення вогню на Донбасі - Хуг

Перший заступник глави СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг вважає, що оголошення про повне припинення вогню на Донбасі з 30 березня є ще однією можливістю для досягнення режиму повного припинення вогню в зоні збройного конфлікту.

"Сьогодні вночі, після опівночі, набуло чинності чергове відновлення зобов'язання з дотримання режиму припинення вогню. Це ще одна можливість для сторін попрацювати над досягненням всеосяжного і стабільного припинення вогню, ще раз взявши за основу інтереси цивільного населення, а не військову логіку", - сказав він під час брифінгу в режимі Skype в п'ятницю в Українському кризовому медіа-центрі.

А.Хуг зазначив, що з моменту чергового підтвердження прихильності припиненню вогню, яке набуло чинності з 5 березня, на сході України спостерігається поліпшення ситуації з безпекою.

"Минулого тижня СММ ОБСЄ в Україні зафіксувала понад 4800 порушень режиму припинення вогню. Ніхто не може стверджувати, що це нормально. Проте 4800 порушень режиму припинення вогню - це суттєве поліпшення ситуації, ніж було до відновлення зобов'язань (щодо дотримання режиму припинення вогню - ІФ), коли місія фіксувала понад 7 тис. порушень", - зазначив він.

На його думку, така ситуація свідчить про здатність сторін конфлікту на Донбасі знизити рівень насильства. "А якщо сторони вирішать покласти край насильству, то воно припиниться", - переконаний А.Хуг.

Як повідомлялося, 26 березня Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі домовилася про повне припинення вогню на лінії розмежування в зоні АТО на період Великодніх свят, починаючи з 30 березня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА