19:21 30.03.2018

В АП підтвердили тимчасове відсторонення від посади голови Миколаївської ОДА Савченка

3 хв читати
В АП підтвердили тимчасове відсторонення від посади голови Миколаївської ОДА Савченка

В адміністрації президента України підтверджують, що голову Миколаївської обласної державної адміністрації Олексія Савченка відсторонено від посади на час розслідування кримінальної справи про самогубство керівника Миколаївського міжнародного аеропорту Владислава Волошина.

"Наразі голову Миколаївської ОДА Олексія Савченка відсторонено. В разі, якщо слідство доведе його провину, його буде звільнено", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі адміністрації президента у п'ятницю.

Раніше у п'ятницю голова Миколаївської облдержадміністрації О.Савченко повідомив, що подав президентові України П.Порошенку заяву про складення повноважень на період розслідування кримінальної справи про самогубство В.Волошина.

"Я написав заяву з цього приводу та зареєстрував її сьогодні. Її зареєстровано 30 березня, №3231934301", - сказав О.Савченко журналістам у п'ятницю в Києві, продемонструвавши написаний від руки документ.

На запитання, чи прийняв президент заяву, голова обладміністрації сказав: "Є певний документообіг. Згідно з ним не прийняти цю заяву неможливо".

Він зазначив, що прийняв таке рішення свідомо, "щоб уникнути будь-яких спекуляцій".

На запитання, хто виконуватиме його обов'язки в зазначений період, О.Савченко відповів: "Я сподіваюся, перший заступник".

Як повідомлялося, 18 березня в Миколаєві у власній квартирі вчинив самогубство 29-річний в. о. директора Миколаївського аеропорту, льотчик-герой В.Волошин. Його терміново госпіталізували, але в лікарні швидкої медичної допомоги він помер від отриманих поранень. За попередніми даними, постріл був зроблений з бойового пістолета ПМ без номерних знаків. "За свідченнями родичів, загиблий останнім часом перебував у пригніченому стані та висловлював тривожні наміри", - повідомили в поліції.

Розслідується кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство). Слідчі розглядають п'ять версій у справі про загибель В.Волошина: самогубство в стані душевного хвилювання; самогубство скоєно у зв'язку з професійною діяльністю на посаді в. о. директора; самогубство через взаємовідносини у родині; самогубство через можливі конфлікти під час проходження служби у ЗСУ та нещасний випадок під час поводження з вогнепальною зброєю. Проводяться експертизи.

У ЗМІ було оприлюднено листування В.Волошина, в якому той говорить про тиск на нього з боку О.Савченка, про бажання покинути аеропорт і про те, що останнім часом його не полишають суїцидальні думки. Проте О.Савченко спростував це і заявив, що чекає на офіційну позицію від компетентних органів.

Партія "Національний корпус" та об'єднання націоналістичних сил заявляли про наміри провести 3 квітня в Києві акцію з вимогою відставки О.Савченка.

О.Савченко раніше заявляв, що з 5 березня перебуває у відпустці, під час якої проходить планове лікування, але тимчасово перервав її, щоб надати свідчення у справі про самогубство В.Волошина. Водночас він заявляв, що не виконуватиме посадових обов'язків протягом ще щонайменше трьох тижнів, і тому про його відсторонення від посади, якого вимагали деякі сили та організації, найближчим часом не може йтися.

О.Савченко також заявляв, що на В.Волошина не чинили жодного тиску, оскільки той "за період своєї діяльності не зробив жодного вчинку, який міг би дискредитувати його роботу", і висловив переконання, що всі причетні до загибелі В.Волошина понесуть відповідальність.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА