19:36 30.03.2018

У школі в Харківській області зафіксовано спалах ротавірусної інфекції

1 хв читати
У школі в Харківській області зафіксовано спалах ротавірусної інфекції

Боровський відділ Ізюмської місцевої прокуратури Харківської області розпочав кримінальне провадження за фактом спалаху ротавірусної інфекції в одній з місцевих шкіл, 16 учнів якої звернулися за медичною допомогою.

Як повідомляє в п'ятницю прес-служба прокуратури Харківської області, провадження зареєстровано за ч.1 ст.137 (неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей) Кримінального кодексу України.

"29 березня поточного року до сільської амбулаторії звернулися 16 учнів зі скаргами на погане самопочуття. Дітям було поставлено попередній діагноз "ротавірусна інфекція" і призначено амбулаторне лікування. На наступний день, 30 березня, в школу не з'явилися 44 учнів. Після обстеження лікарями районної центральної лікарні разом із фахівцями обласної інфекційної лікарні 40 дітям було поставлено діагноз "ротавірусна інфекція", 4 - "кишкова інфекція", - цитує прес-служба начальника відділу прокуратури Харківської області Валерія Лялюк.

В інформації зазначається, що з аналогічними скаргами на погане самопочуття до Борівської центральної лікарні звернулася і співробітниця школи.

Зараз діти проходять амбулаторне лікування, стан їхнього здоров'я оцінюють як задовільний.

Госпіталізовано жінку, яка працювала кухарем у цій школі.

Досудове розслідування проводить поліція. Прокуратура здійснює процесуальне керівництво

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА