19:59 30.03.2018

Клімкін та Ердоган обговорили українсько-турецьку взаємодію зі звільнення українських політв'язнів у Криму і РФ

2 хв читати
Клімкін та Ердоган обговорили українсько-турецьку взаємодію зі звільнення українських політв'язнів у Криму і РФ

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін обговорив із президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом продовження українсько-турецької взаємодії зі звільнення українських політичних в'язнів в окупованому Криму і на території РФ із залученням до цього процесу лідерів кримськотатарського народу.

Як повідомляє в п'ятницю прес-служба МЗС України, президент Туреччини прийняв українську делегацію на чолі з П. Клімкіним.

Під час зустрічі глава МЗС України зазначив, що питання забезпечення прав і законних інтересів громадян України, які зазнають утисків і репресій на тимчасово окупованих територіях України з боку держави-агресора перебувають у центрі підвищеної уваги України.

"Міністр наголосив на необхідності продовження українсько-турецької взаємодії зі звільнення українських політичних в'язнів, яких утримують в окупованому Криму і на території РФ, зокрема із залученням до цього процесу лідерів кримськотатарського народу", - зазначено в повідомленні МЗС.

На зустрічі також було високо оцінено розвиток українсько-турецького двостороннього співробітництва, зокрема поглиблення торгово-економічного співробітництва та соціальній сфері.

Крім того, сторони обговорили основні елементи підготовки до VII засідання Стратегічної ради високого рівня, що відбудеться у цьому році в Туреччині під співголовуванням президентів України і Туреччини.

У зустрічі з Р.Т.Ердоганом також брали участь уповноважений президента України з питань кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, перший заступник Міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова, народний депутат України Марія Іонова (фракція "Блок Петра Порошенка"). Крім того, на зустрічі були присутні заступники голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров і Ахтем Чийгоз, які були звільнені з російського полону завдяки зусиллям турецької сторони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА