08:07 31.03.2018

Трамп обговорив з Ердоганом зіткнення на кордоні сектора Газа

1 хв читати
Трамп обговорив з Ердоганом зіткнення на кордоні сектора Газа

Американський президент Дональд Трамп і турецький лідер Реджеп Ердоган в ході телефонної розмови обговорили зіткнення на кордоні Ізраїлю і сектора Газа, де загинули щонайменше 13 палестинців. Про це повідомляє агентство Anadoly з посиланням на адміністрацію Ердогана.

"Обидва лідери обговорили останні події в Сирії та Іраку, в тому числі спільну боротьбу з тероризмом. Ердоган і Трамп також підтвердили свою рішучість розширювати співпрацю між двома країнами", - сказано в повідомленні.

Раніше Reuters з посиланням на дипломатів повідомляв, що Радбез ООН вирішив провести 30 березня (за східним часом США) нараду щодо ситуації в секторі Газа.

За даними The Times of Israel, 30 березня внаслідок зіткнень загинули 12 палестинців, також постраждали більше тисячі людей. У більшості травми від гумових куль або отруєння сльозогінним газом. Цього ж дня на кордоні загинув палестинський фермер, він був убитий під час обстрілу з танка, коли збирав урожай.

28 березня ізраїльська армія попередила, що розмістить на кордоні сектора Газа тисячу снайперів на час палестинської акції протесту "Марш повернення".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА