07:52 02.04.2018

В'єтнам і Китай закликали до стриманості з територіальної проблеми Південно-Китайського моря

1 хв читати
В'єтнам і Китай закликали до стриманості з територіальної проблеми Південно-Китайського моря

При вирішенні проблеми територіальної приналежності островів у Південно-Китайському морі всі зацікавлені сторони повинні проявляти стриманість, з таким закликом виступили в неділю В'єтнам і Китай.

"Ми домовилися, що обидві сторони повинні в майбутньому з усією серйозністю втілювати в життя взаєморозуміння лідерів наших країн ..., як слід врегулювати суперечності, не вчиняти дій, які можуть привести до їх загострення, поважати законні права та інтереси один одного відповідно до міжнародних законів", - заявив на спільній з міністром закордонних справ Китаю Ван І глава МЗС В'єтнаму Фан Бін Мін.

Китайський дипломат, який перебуває у В'єтнамі з візитом, зі свого боку сказав, що "врегулювання розбіжностей є важливим питанням для стабільного розвитку двосторонніх відносин".

Він також зазначив, що Китай і В'єтнам "повинні утримуватися від односторонніх дій, які можуть ускладнити ситуацію, а також докласти зусиль, спрямованих на зміцнення співпраці на море, щоб створити здорові умови для досягнення угоди з проблем островів".

Китай, В'єтнам і ряд інших країн регіону претендують на ряд островів у Південно-Китайському морі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА