19:12 02.04.2018

Правоохоронці через нерестову заборону почали операцію "Нерест"

2 хв читати
Правоохоронці через нерестову заборону почали операцію "Нерест"

Правоохоронці України почали відпрацьовувати заходи у рамках операції "Нерест", повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції України в Київській області.

"Нерестова заборона триватиме до 9 червня. Закликаємо громадян бути відповідальними і дотримуватися певних правил рибальства під час нересту. У разі їх порушення передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність", - йдеться в оприлюдненому в понеділок на сторінці обласного главку поліції в соцмережі Facebook повідомленні.

У поліції наголошують, що нерест - особливий період у процесі відтворення риб: "Пам'ятайте, що оберігаючи цінні види риби, що водиться в наших водоймах, ми множимо її запаси!"

У відомстві зазначили, що правоохоронці щороку в весняно-літній період проводять профілактичні заходи, спрямовані на запобігання правопорушень на водних об'єктах у період нерестової заборони.

"Про факти незаконного рибного промислу повідомляйте на спецлінію поліції Київщини "102", - закликали в ГУ Нацполіції в області.

Водночас у Держрибагенстві уточнюють, що нерестова заборона стартувала в 21 області України. "Лише у Миколаївській області заборона розпочнеться з 5 квітня, у Чернігівській - 6 квітня. У Закарпатській області вона стартувала ще 31 березня. Терміни заборони залежать від областей і водойм. З детальною інформацією можна ознайомитися за посиланням: https://bit.ly/ 2pXb7N2", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому в понеділок на сторінці Держрибагентства в соцмережі Facebook.

Також в інформації зазначається, що з 1 квітня в 15 областях України встановлено заборону на вилов раків.

"Суворо закликаю дотримуватися введеної заборони під час нересту. Адже він відіграє важливу роль у відтворенні природних ресурсів і підтримці постійних запасів риби. Кожен рибалка має починати з себе - не порушувати правил рибальства, а також інформувати про виявлені порушення", - зазначив керівник Держрибагентства Ярослав Бєлов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА