15:20 03.04.2018

Касаційний суд не задовольнив скаргу адвокатів Саакашвілі на відмову в наданні йому статусу особи, яка потребує додаткового захисту

1 хв читати
Касаційний суд не задовольнив скаргу адвокатів Саакашвілі на відмову в наданні йому статусу особи, яка потребує додаткового захисту

 Касаційний адміністративний суд Верховного суду України не задовольнив скаргу адвокатів екс-президента Грузії, лідера партії "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі на рішення судів першої та апеляційної інстанції, які відмовили в задоволенні його позову щодо надання йому статусу особи, яка яка потребує додаткового захисту.

Як розповів агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат Руслан Чорнолуцький, відповідну постанову було винесено Касаційним адмінсудом 28 березня.

Касація була подана захистом М.Саакашвілі 6 лютого. У ній адвокати оскаржили рішення Окружного адміністративного суду Києва та Київського апеляційного адміністративного суду, які відмовилися визнавати незаконним і скасовувати рішення Управління державної міграційної служби України в Київській області про відмову в наданні екс-президенту Грузії статусу особи, яка потребує додаткового захисту, після позбавлення його громадянства України.

"Суд не вважав за потрібне викликати адвокатів М.Саакашвілі для здійснення професійного захисту його прав інтересів і розглянув даний спір без виклику сторін на попереднє засідання", - підкреслив Р.Чорнолуцький.

На його думку, таким чином суд непрозоро і упереджено розглянув дану справу, в зв'язку з чим М.Саакашвілі має намір відстоювати далі свої права по даному питанню в Європейському суді з прав людини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА