10:42 04.04.2018

Почалася десята спільна українсько-данська військово-транспортна операція "Північний сокіл - 2018"

3 хв читати
Почалася десята спільна українсько-данська військово-транспортна операція "Північний сокіл - 2018"

У вівторок, 3 квітня, відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством оборони України та Міністерством оборони Королівства Данія в сфері авіаційно-транспортних перевезень та технічної угоди, почалася спільна українсько-данська військово-транспортна операція "Північний сокіл - 2018" з перевезення пального на острові Гренландія, повідомили в Генеральному штабі Збройних сил України.

"З військового майданчика аеропорту Бориспіль до авіаційної бази "Ольборг" Королівських ВПС Данії на літаку Іл-76 відбула група українських авіаторів на чолі із старшим інспектором-льотчиком відділу транспортної авіації Повітряних Сил ЗС України полковником Сергієм Артеменко", - йдеться в повідомленні.

Літак Іл-76 недавно був відновлений в Миколаївському ДП "НАРП". Цей борт до місії "Північний сокіл" ще не долучався, але в травні 2015 року виконував завдання в іншій міжнародній операції - доставляв гуманітарні вантажі в Непал і доставляв звідти на батьківщину українських громадян.

"Загалом, до операції "Північний сокіл - 2018", яка проходить десятий рік поспіль, залучаються 23 українських військовослужбовців, з них 11 членів екіпажу і 10 людей наземного інженерно-технічного персоналу бригади транспортної авіації Повітряних Сил ЗС України, що дислокується в Мелітополі. також до складу робочої групи увійшли офіцери-координатори від Командування Повітряних сил Збройних сил України - керівник операції від української сторони і його помічник ", - додали в Генштабі.

Під час операції "Північний сокіл - 2018" українські військові льотчики планують перевезти військово-транспортним літаком Іл-76 з авіабази ВПС США "Туле" на данську полярну станцію "Норд" на острові Гренландія понад 500 000 л пального, а також іншого майна, певного технічної угоди. Під час операції українські екіпажі планують виконати близько 25 повітряних перевезень і провести в полярному небі близько 120 годин. Завершити проведення перевезень планується 5 травня.

По прильоту до авіабази Королівських ВПС Данії "Ольборг" літак Іл-76 Повітряних Сил ЗС України здійснить дозаправлення, пройде відповідні процедури огляду, завантажить необхідне обладнання і вирушить далі на острів Гренландія.

У Генштабі зазначили, що на острові Гренландія українські військові льотчики виконуватимуть завдання у надзвичайно важких кліматичних умовах Арктики, які визначаються низькими температурами повітря до -50°С за швидкості вітру до 15-20 м/с, штормової погоди, відсутності наземних радіотехнічних засобів навігації та запасних аеродромів.

Також у відомстві нагадали, що в 2017 році в рамках подібної операції "Північний сокіл - 2017" екіпаж літака Іл-76МД Повітряних сил ЗС України успішно виконав поставлені завдання з транспортування пального.

"В результаті проведення операції "Північний сокіл - 2017" було перевезено більше 720 тис. літрів авіаційного палива з авіабази "Туле" до станції "Норд" у Гренландії. Загальний наліт українських екіпажів за час операції становив понад 120 годин. Підтримано натренованість двох екіпажів та льотно-інструкторського складу до польотів міжнародними трасами", - повідомили в Генштабі ЗСУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА