07:08 05.04.2018

В Україні почалося серійне виробництво БРЕМ "Атлет"

2 хв читати
В Україні почалося серійне виробництво БРЕМ "Атлет"

Державний концерн "Укроборонпром" почав серійне виробництво броньованих ремонтно-евакуаційних машин (БРЕМ) "Атлет", які значно посилять технічні можливості Збройних сил України, переконаний президент України Петро Порошенко.

"Ці броньовані ремонтно-евакуаційні машини призначені для технічного забезпечення танкових підрозділів і значно підсилять їх боєготовність", - написав П.Порошенко у своїй сторінці в соцмережі Фейсбук в середу ввечері.

Глава держави також зазначив, що "Атлети" мають значний експортний потенціал, що дозволить довантажити виробничі потужності Харківського конструкторського бюро після виконання "Укроборонпромом" державного оборонного замовлення.

Як повідомляє прес-служба "Укроборонпрому", серійне виробництво "Атлетів" розпочало ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О. Морозова" (входить до складу "Укрборонпрома").

В оприлюдненій на сторінці ДК в соцмережі Фейсбук повідомленні наголошується, що розроблена фахівцями "ХКБМ" машина дозволяє проводити евакуаційні операції і ремонт техніки в польових умовах.

Для виконання цих завдань "Атлет" обладнаний крановою установкою вантажопідйомністю до 25т, яка дозволяє проводити заміну основних вузлів і агрегатів танка, включаючи вежу і двигун. Для евакуації бойових машин "Атлет" обладнаний лебідкою з максимальною силою до 250 кН, якої достатньо для вилучення основних бойових танків. А спеціальне обладнання дозволяє проводити буксирування техніки на швидкості до 25 км / г.

"1000-сильний двигун дозволяє розвивати "Атлетові", який важить 46 т, швидкість до 70 км / г. Крім того, БРЕМ може перевозити до 1,5 т вантажу. Він оснащений зварювальним апаратом та іншим обладнанням, яке дозволяє проводити широкий комплекс робіт з відновлення боєздатності бронетехніки безпосередньо в польових умовах", - йдеться в повідомленні.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА