08:17 05.04.2018

Засуджений у Криму Балух не має наміру припиняти голодування, його стан погіршується

2 хв читати
Засуджений у Криму Балух не має наміру припиняти голодування, його стан погіршується

Стан здоров'я засудженого в Криму українського активіста Володимира Балуха, який тримає голодовку, погіршується. Він не має наміру зупиняти протест, розповіла адвокат засудженого Ольга Дінзе.

"Йому це (голодування - КР) важко дається. Крім того, відбуваються постійні провокації з боку адміністрації установи, йому приносять смачні продукти харчування, спокушаючи його все-таки почати приймати їжу. Це трохи дестабілізує його, але він тримається і тримає своє слово", - цитує слова адвоката сайт "Крим.Реалії" в середу ввечері.

Представники російських правоохоронних органів у Криму справу В.Балуха, умови утримання та стан його здоров'я публічно не коментують.

Засуджений український активіст продовжує безстрокове голодування.

Як повідомлялося, 3 квітня уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до російської колеги Тетяни Москалькової з проханням перевірити інформацію про те, що з активістом В.Балухом в ізоляторі жорстоко поводяться, крім того, не забезпечують його достатньою кількістю питної води.

"На додачу до надісланого мною листа на Вашу адресу від 29.03.2018... щодо захисту прав громадянина України Володимира Балуха, який перебуває в слідчому ізоляторі в Криму і з 19 березня 2018 року відмовляється вживати їжу на знак протесту проти обвинувального вироку, хочу звернути вашу увагу на таке. Адвокат Володимира Балуха Ольга Дінзе 2 квітня розповіла ЗМІ, що після розгляду апеляційної скарги під час конвоювання до її підзахисного застосовувалося жорстоке поводження", - йдеться в листі Л.Денісової, оприлюдненому на сайті омбудсмена.

Крім того, за її словами, адвокат зазначила, що в слідчому ізоляторі В.Балуху відмовляють у наданні достатньої кількості води, що може значно погіршити його стан з огляду на відмову від їжі.

"У зв'язку з цим звертаюся до вас із проханням перевірити надану інформацію і, у разі її підтвердження, вжити необхідних заходів для відновлення порушених прав Володимира Балуха. Прошу поінформувати мене про результати розгляду цього звернення", - йдеться в листі.

Як повідомлялося, українського фермера В.Балуха затримали 8 грудня 2016 року в його домі в селі Серебрянка Роздольненського району тимчасово окупованого Росією Криму. Російська влада висунула йому обвинувачення у зберіганні боєприпасів.

У січні 2018 року райсуд Криму засудив українського активіста В.Балуха до трьох років і семи місяців позбавлення волі в колонії-поселенні та до штрафу в розмірі 10 тис. російських рублів.

19 березня В.Балух оголосив голодування

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА