14:15 05.04.2018

На підприємствах "Укроборонпрому" підвищать заходи безпеки після інциденту на заводі в Черкасах

2 хв читати
На підприємствах "Укроборонпрому" підвищать заходи безпеки після інциденту на заводі в Черкасах

 О 2:05 четверга в приміщенні виробничого цеху черкаського держпідприємства "НВК Фотоприлад" (входить до складу держконцерну "Укроборонпром") було підірвано гранату типу РГД-5, у зв'язку з чим готується розпорядження про підвищення заходів безпеки на підприємствах концерну.

"На місце події викликано представників поліції, СБУ та ДСНС. При огляді приміщення, за слідами воронки та уламків, констатовано підрив однієї гранати типу РГД-5 та зафіксовано ще одну гранату цього типу, що не розірвалася через невитягнуту повністю чеку", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому прес-службою "Укроборонпрому" в четвер удень.

В інформації зазначено, що внаслідок вибуху постраждалих немає. Вибухом вибиті вікна. Розмір матеріальних збитків встановлюється.

"Генеральний директор ДК "Укроборонпром" Павло Букін повідомив, що готується розпорядження про підвищення заходів безпеки на підприємствах концерну", - додали в прес-службі.

У держконцерні повідомили, що правоохоронці поки що аналізують знайдені докази і записи камер спостереження, які могли зафіксувати зловмисників. На підприємстві не уривалися виробничі процеси.

У коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" речник Національної поліції України Ярослав Тракало підтвердив факт НП і повідомив, що поліція відкрила за фактом вибуху кримінальне провадження.

"Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 КК (хуліганство із застосуванням вогнепальної або холодної зброї, або іншого предмета, спеціально пристосованого, або заздалегідь заготовленого для завдання тілесних ушкоджень. Санкція передбачає від трьох до семи років позбавлення волі - ІФ)", - сказав агентству Я.Тракало.

ДП "НВК Фотоприлад" - стратегічне для оборонної галузі України підприємство, що спеціалізується на розробці та виготовленні приладів нічного бачення, систем прицілювання, наведення та керування вогнем для бронетанкової техніки і військової авіації. Високотехнологічна продукція підприємства застосовується в танках "Булат" і "Оплот", а також у протитанкових ракетних комплексах вертольотів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА