14:22 05.04.2018

Підприємці постачали прострочені продукти до навчальних закладів Києва -

2 хв читати

Поліція Києва розслідує кримінальне провадження за фактом постачання підприємцями неякісних продуктів харчування до шкіл та дитячих садків і привласнення таким чином понад 5,6 млн грн.

Як повідомляє в четвер відділ комунікації поліції Києва, в грудні 2017 року до поліції Солом’янського району Києва звернулися представники громадської організації із заявою про перевірку постачання до навчальних закладів столиці неякісних продуктів харчування.

Заявники зазначили, що товариство, яке виграло тендер на постачання продуктів до шкіл, садків та інших державних установ, не виконує умов договорів. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Під час розслідування з'ясувалося, що підприємці вносили до тендерної документації завідомо недостовірні відомості, зокрема адреси складських приміщень, виробничих і пакувальних потужностей, постачальників продукції, медичні документи працівників є фіктивними і не відповідають дійсності.

Правоохоронці отримали документи щодо постачання товариством до садків макаронів із мишачими екскрементами, сиру з простроченим терміном придатності, м'ясо, термін придатності якого становить 48 годин, постачають лише раз на тиждень. Результати експертизи зразків продукції засвідчили, що продукти не відповідають державним стандартам України.

Таким чином, у правоохоронців є підстави вважати, що посадові особи товариства протягом 2016-2018 років легалізували кошти на загальну суму понад 5,6 млн грн, велика частина яких є державними. Це стало можливим у результаті внесення до тендерної документації завідомо неправдивих відомостей і в подальшому постачання неякісної продукції до дитячих закладів.

Зловмисникам загрожує до п'яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю терміном до трьох років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА