14:38 05.04.2018

СММ зафіксувала понад 1700 порушень припинення вогню від початку "великоднього перемир'я" - Хуг

1 хв читати
СММ зафіксувала понад 1700 порушень припинення вогню від початку "великоднього перемир'я" - Хуг

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (СММ ОБСЄ) від початку "великоднього перемир'я", 30 березня 2018 року, зафіксували 1721 порушення режиму припинення вогню, повідомив перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг.

"Незважаючи на постійні обіцянки припинити бойові дії з боку тих, хто їх веде, і з боку тих, хто віддає накази їх вести, бої досі тривають... Із 30 березня, коли набуло чинності нещодавнє рішення про підтвердження прихильності припинення вогню, наші спостерігачі зафіксували вже 1721 порушення режиму припинення вогню", - сказав він на брифінгу в четвер у Києві.

А.Хуг зазначив, що загалом за минулий тиждень спостерігачі СММ зафіксували понад 5 тис. порушень.

"Це вже шосте за рік, хоча від цього не менш важливе підтвердження прихильності припиненню вогню, але воно не повинно відхиляться від первинних зобов'язань, узятих на себе сторонами ще в 2014 році, про незастосування зброї", - пояснив заступник голови місії.

А.Хуг також висловив сподівання, що у великодні вихідні рівень порушень режиму припинення вогню скоротиться.

"Міни і невибухлі боєприпаси постійно становлять загрозу життю цивільного населення і спостерігачів ОБСЄ. Зараз необхідно здійснити розмінування", - додав заступник голови місії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА