15:30 05.04.2018

Суд дозволив допитати Добкіна у справі про держзраду Януковича

2 хв читати
Суд дозволив допитати Добкіна у справі про держзраду Януковича

Оболонський районний суд м. Києва дозволив допитати народного депутата від "Опозиційного блоку", екс-голову Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна як свідка у справі про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича.

На засіданні в четвер суд задовольнив клопотання адвокатів В.Януковича, які надали суду письмову заяву свідка про готовність прибути до суду після 11 квітня.

Суд запропонував стороні захисту визначитися разом із М.Добкіним та забезпечити явку свідка на засідання 12, 18 або 19 квітня.

При цьому суд не зміг заслухати в четвер колишнього депутата Вишгородської райради від Партії регіонів Анатолія Кобилинського - директора охоронної фірми "Гроссер", яка здійснювала охорону резиденції "Межигір'я" за часів президентства В.Януковича. Свідок направив електронну телеграму до суду, що не може прибути з поважних причин. Адвокат Ігор Федоренко зазначив, що А.Кобилинський не може прибути до суду за сімейними обставинами.

Сторона обвинувачення у відповідь на це запропонувала здійснити приведення цього свідка до суду.

Крім того, прокурори виступили проти задоволення судом додаткових свідків із боку захисту. На думку обвинувачення, збільшення кількості свідків, які можуть повідомити ті самі відомості й обставини, лише затягуватиме процес.

Також прокурори зазначили, що адвокати В.Януковича не можуть забезпечити явку своїх свідків до суду.

Із 14 лютого в Оболонському райсуді у справі про держзраду екс-президента було допитано лише 4 із 20 задоволених судом свідків захисту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА