18:26 05.04.2018

Рада підтримала законопроект про службу в ЗСУ комісованих за станом здоров'я

2 хв читати
Рада підтримала законопроект про службу в ЗСУ комісованих за станом здоров'я

Верховна Рада надала можливість військовослужбовцям, яких визнали непридатними до військової служби за станом здоров'я, залишатися на військовій службі та збільшила до 30 років граничний вік для вступу на навчання до військових навчальних закладів.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідний законопроект №6052 про внесення змін до деяких законодавчих актів у четвер на пленарному засіданні в другому читанні та в цілому підтримав 231 народний депутат.

Згідно з текстом законопроекту, особи, у яких є повна середня, професійно-технічна або вища освіту, віком від 17 до 30 років зможуть вступити на військову службу (навчання) курсантом вищих військових навчальних закладів або військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів.

Крім того, для потреб Збройних сил України та інших військових формувань (крім Державної прикордонної служби, СБУ і Служби зовнішньої розвідки) на військову службу за контрактом можуть бути прийняті громадяни України із числа військовослужбовців, які проходять службу за призовом офіцерського складу, під час мобілізації, в особливий період та звільнені з військової служби, якщо ці люди не досягли граничного віку перебування на військовій службі та визнані військово-докторськими комісіями непридатними за станом здоров'я внаслідок захворювань і поранень, отриманих під час виконання службових обов'язків.

Військовослужбовці-контрактники, яких під час проходження військової служби було визнано військово-докторськими комісіями непридатними до військової служби за станом здоров'я внаслідок захворювань, поранень, отриманих під час виконання службових обов'язків, можуть розраховувати на продовження військової служби до завершення терміну контракту з можливістю укладення нового контракту.

Водночас, згідно із законопроектом також удосконалено питання забезпечення військовослужбовців, відряджених до державних органів, на підприємства, до установ та організації.

Як повідомлялося, законопроект №6052 було ухвалено в першому читанні 233 голосами 27 лютого цього року.

"Закон врегулює можливість осіб, якщо вони мають бажання, продовжити службу в Збройних силах України за контрактами з окремих спеціальностей, визначених Генштабом Міністерства оборони, незважаючи на висновки військово-медичних комісій", - сказав народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка" Іван Вінник, представляючи законопроект.

Згідно із законопроектом, перелік посад, які можуть обіймати військовослужбовці, визнані військово-медичними комісіями непридатними до служби, визначає Міністерство оборони та інші центральні органи виконавчої влади, що здійснюють керівництво військовими формуваннями. За словами І.Вінника, такі військовослужбовці можуть працювати в тилу, у військових комісаріатах, у структурі Міністерства оборони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА