18:30 05.04.2018

Активіста Бубенчика підозрюють у зазіханні на життя правоохоронців і в незаконному поводженні зі зброєю

3 хв читати
Активіста Бубенчика підозрюють у зазіханні на життя правоохоронців і в незаконному поводженні зі зброєю

 Заступник генерального прокурора України Анжела Стрижевська в четвер у присутності адвокатів повідомила активіста Майдану Івана Бубенчика про зміну підозри.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, тепер І.Бубенчик підозрюється в скоєнні злочинів, передбачених ст. 348 (зазіхання на життя співробітника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) і ч. 1 ст. 263 (придбання та носіння вогнепальної зброї і боєприпасів без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України.

"Рішенням Печерського районного суду задоволено наше заяву про відкликання клопотання про обрання запобіжного заходу І.Бубенчику в зв'язку зі зміною підозри", - повідомила А.Стрижевська біля Печерського райсуду Києва.

За її словами, на підставі тих матеріалів, які є в кримінальному провадженні, підозра не можна вважати обгрунтованим для обрання запобіжного заходу.

"Оскільки підозру змінено, сьогодні ми запросили захист І.Бубенчика для виконання процесуальних дій. Залежно від того, наскільки в тому буде необхідність, буде порушено питання в подальшому про обрання запобіжного заходу", - пояснила заступник генпрокурора.

Вона підкреслила, що в цій справі прокуратура обіцяє суспільству "справедливий суд відповідно до процедур, визначених Кримінальним процесуальним кодексом України, з дотриманням всіх конституційних прав учасників процесу".

У свою чергу, начальник департаменту спецрозслідування Генпрокуратури Сергій Горбатюк повідомив в коментарі "Громадському" про те, що рішення генпрокурора Юрія Луценка про зміну групи прокурорів у цій справі буде оскаржено, так як він вважає його безпідставним.

Як повідомлялося, учаснику акцій протесту на майдані Незалежності в Києві в 2014 році І.Бубенчику оголошено підозру у вчиненні вбивства працівника правоохоронного органу та військовослужбовця внутрішніх військ, а також у замаху на вбивство військовослужбовця.

У зв'язку з неодноразовими нез'явленнями на допит було прийнято рішення про примусове приведення І.Бубенчика до слідчого для проведення слідчих дій. Йому повідомили про підозру і звернулися до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу.

3 квітня прокурор департаменту спецрозслідувань Головного слідчого управління Генпрокуратури Олексій Донський заявив, що закон про амністію учасників Революції гідності, ухвалений 21 лютого 2014 року, не може бути застосований до активіста та учасника АТО І.Бубенчика, а також "є нікчемним", оскільки суперечить Кримінальному процесуальному кодексу.

4 квітня генпрокурор Ю.Луценко прийняв рішення про зміну групи прокурорів, які розслідують події під час Революції гідності в Києві в 2014 році, у зв'язку з кваліфікацією дій активіста Майдану І.Бубенчика, з якою він не згоден.

"Вважаю неправильною кваліфікацію дій учасника Революції гідності І.Бубенчика, яку визначили працівники департаменту спецрозслідувань Сергія Горбатюка. Після наради прийняв рішення про зміну групи прокурорів щодо цього епізоду розслідувань подій на Майдані, яку очолить мій заступник Анжела Стрижевська", - написав Ю.Луценко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

У лютому 2016 року Генпрокуратура України вела розслідування за заявою І.Бубенчика про те, що він убив двох беркутівців 20 лютого 2014 року. С.Горбатюк тоді повідомив, що слідство має визначити, чи було це вбивство або самооборона.

І.Бубенчик - активіст Євромайдану, командир батальйону "Захід-2", учасник АТО, удостоєний державних нагород.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА