20:34 05.04.2018

Суд дозволив фігуранту "бурштинової справи" Розенблату не здавати закордонні паспорти

2 хв читати
Суд дозволив фігуранту "бурштинової справи" Розенблату не здавати закордонні паспорти

Солом'янський районний суд Києва частково задовольнив клопотання прокурора в кримінальному провадженні, фігурантом якого є народний депутат України (позафракційний) Борислав Розенблат, і продовжив термін дії зобов'язань, покладених на підозрюваного нардепа, окрім зобов'язання здати закордонні паспорти.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат депутата Олексій Шевчук у четвер увечері, "суд не продовжив зобов'язання Б.Розенблата здати закордонний паспорт".

Водночас, суд продовжив зобов'язання Б.Розенблата прибувати на вимогу до слідчого (детектива), прокурора і до суду; повідомляти про зміну місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з людьми, причетними до справи, зокрема з нардепом Максимом Поляковим, - на період з 5 квітня до 3 червня.

Як повідомлялося, 19 червня 2017 року стало відомо про затримання охоронця народного депутата Б.Розенблата при отриманні хабара в сумі $200 тис. за вирішення питання із ліцензуванням видобутку бурштину. Пізніше низка ЗМІ з посиланням на джерело в НАБУ повідомили, що хабар, за який затримано охоронця, призначався двом парламентаріям, зокрема М.Полякову (фракція "Народний фронт").

20 червня керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив, що у рамках розслідування кримінального провадження про незаконний видобуток бурштину затримано шістьох осіб. "Загалом станом на сьогодні затримано шістьох осіб. Це троє помічників народних депутатів, один охоронець нардепа, двоє представників громадської організації, що займається боротьбою з корупцією", - сказав він.

21 червня генпрокурор Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народних депутатів М.Полякова і Б.Розенблата. Парламент 11 липня дав згоду на притягнення до кримінальної відповідальності цих депутатів, проте відмовив у наданні згоди на затримання та арешт.

У лютому 2018 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП завершили досудове розслідування у "янтарній справі".

15 лютого стороні захисту (шести підозрюваним, зокрема двом народним депутатам) відкрили доступ до матеріалів слідства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА