07:37 06.04.2018

У Київській області засуджено командира та пілота літака, з вини яких сталася авіакатастрофа

1 хв читати
У Київській області засуджено командира та пілота літака, з вини яких сталася авіакатастрофа

Прокуратура Київської області обвинувачує командира і другого пілота літака, з вини яких в червні 2012 виникла авіакатастрофа, внаслідок якої загинуло п'ятеро парашутистів, повідомила прес-служба прокуратури Київської області.

"У червні 2012 року під час виконання польоту з метою десантування парашутистів у районі аеродрому "Бородянка" сталася катастрофа повітряного судна, на борту якого знаходилося 2 члени екіпажу і 20 пасажирів. Після зіткнення з землею сталося часткове руйнування повітряного судна, що призвело до загибелі 5 людей, а решта постраждалих отримали тілесні ушкодження різного ступеня", - йдеться в повідомленні.

Слідчі встановили, що командир і другий пілот повітряного судна порушили правила безпечного виконання польотів, унаслідок чого сталася катастрофа.

Як наголошується, в березні 2018 судовий розгляд кримінального провадження закінчено. Вирок суду оголошено 3 квітня, згідно якого командира і другого пілота повітряного судна визнано винними в зазначеному злочині і призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком відповідно до семи і шести років.

У прес-службі відомства нагадали, що в березні 2013 прокуратура затвердила обвинувальний акт за ч.3 ст.276 (порушення правил безпеки руху повітряного транспорту, що спричинило загибель людей) КК України, який направила до Бородянського районного суду для розгляду по суті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА