08:32 06.04.2018

Грузинським чиновникам більше не купуватимуть чорні автомобілі

2 хв читати
Грузинським чиновникам більше не купуватимуть чорні автомобілі

Уряд Грузії вирішив змінити колір автомобілів які закуповуються для держслужбовців, з чорного на будь-який інший. Відповідну постанову прийнято на цьому тижні. Уряд вирішив також придбати для службового використання економічні гібридні автомобілі, що працюють на електриці і дизельному паливі.

У лютому цього року прем'єр Грузії Георгій Квірікашвілі закликав членів уряду залишити в минулому "епоху чорних джипів" і пересісти на службові автомобілі будь-яких інших кольорів, оскільки чорні джипи всіх дратують.

"Ніхто не затверджував правил, що держслужбовці, а особливо представники правоохоронних органів, повинні їздити на чорних автомобілях. Усе почнеться з міністрів і поступово пошириться всюди", - заявив на одному з засідань уряду прем'єр.

У березні цього року уряд Японії подарував уряду Грузії 96 легкових гібридних і електроавтомобілів марки "Міцубісі" білого кольору. Тим часом, за рішенням прем'єра Квірікашвілі, всі ці автомобілі були передані патрульній поліції МВС Грузії і різним департаментам.

Представники опозиційної партії "Єдиний національний рух" вельми критично оцінили рішення уряду змінити колір службових автомобілів. Один з лідерів партії Ніка Мелія заявив журналістам, що уряду "необхідно не змінювати колір автомобілів, а взагалі відмовитися від поновлення автопарку, тим більше, що білі джипи коштують дорожче чорних".

Лідер "Єдиного національного руху" екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі свого часу також закликав чиновників відмовитися від чорних джипів і хотів пересадити їх на велосипеди, але не отримав підтримки, проте цю ідею він все ж увічнив, встановивши в центрі Тбілісі на площі Революції троянд шестиметровий залізний велосипед.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА