10:11 06.04.2018

У київському універмазі "Україна" рятувальники провели навчання з ліквідації пожежі в дитячій кімнаті

2 хв читати

Рятувальники провели 5 квітня практичні навчання з ліквідації надзвичайної ситуації (пожежі) в ТРЦ "Універмаг "Україна" в Києві.

Як повідомила в п'ятницю прес-служба Держслужби України з надзвичайних ситуацій, метою навчань стала перевірка систем автоматичної пожежної сигналізації, видалення диму, відпрацювання дій рятувальників і персоналу ТРЦ у разі можливої пожежі.

Згідно з тактичним задумом, у результаті короткого замикання в електромережі в дитячій кімнаті на 4-му поверсі виникла пожежа, яку виявив черговий охоронець і одразу ж подзвонив у Службу порятунку 101. Черговий пожежного поста прямує на місце займання і приступає до гасіння пожежі первинними засобами пожежогасіння, а його колега з'ясовує наявність людей на поверсі, в разі загрози життю починається їх евакуація.

Керівник пожежного поста організовує зустріч і допуск пожежно-рятувальних підрозділів, які прибувають на об'єкт для гасіння пожежі. За кілька хвилин прибувають рятувальники, проводять розвідку, оцінюють складність ситуації і займаються ліквідацією пожежі та евакуацією людей.

На навчаннях також відпрацьовувалися дії з евакуації людей з даху будівлі.

Загалом було залучено 14 одиниць основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки та близько 80 чоловік особового складу, вказали в ДСНС.

Як повідомлялося, після пожежі в ТРЦ в російському Кемерові, з 22 лютого на майже всі контролюючі органи України в повному обсязі або частково не поширюється мораторій на перевірки українського бізнесу, згідно з відповідною постановою Кабінету Міністрів.

Згідно із затвердженим ДСНС річного плану здійснення заходів державного нагляду на 2018 рік в поточному році будуть проведені перевірки на предмет дотримання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки на понад 25 тис. об'єктів підвищеної небезпеки.

27 березня уряд України дало дозвіл ДСНС і її територіальним органам на здійснення державного нагляду (контролю) щодо установ з високим ступенем ризику.

28 березня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив Міністерству внутрішніх справ України та ДСНС спільно з іншими органами влади почати масштабну перевірку безпеки ТЦ, кінотеатрів, шкіл, дитсадків та інших місць масового перебування людей. ДСНС анонсувала на 30 березня початок масштабних перевірок відповідних об'єктів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА