12:08 06.04.2018

Європарламент розгляне надання Україні макрофінансової допомоги, але хотів би бачити прогрес у реформах

2 хв читати
Європарламент розгляне надання Україні макрофінансової допомоги, але хотів би бачити прогрес у реформах

Європейський парламент розгляне можливість надання Україні EUR1 млрд у рамках макрофінансової допомоги ЄС, але хотів би бачити прогрес Української держави, зокрема в боротьбі з корупцією, судовій реформі, ухваленні Виборчого кодексу, повідомила голова делегації комітету Європейського парламенту в закордонних справах у рамках візиту в Україну Лайма Андрікене.

"Європейський парламент зараз розглядатиме пропозицію Європейської комісії про надання додаткових EUR1 млрд як частини нашої макрофінансової допомоги Україні", - сказала Л.Андрікене на прес-конференції за участю делегації комітету Європейського парламенту в закордонних справах у рамках візиту в Україну для оцінки прогресу реформ і застосування фінансової допомоги ЄС у п'ятницю в Києві.

За її словами, найважливішою сферою, в якій ЄС очікує прогресу від України, є боротьба з корупцією. "У цій сфері створення Антикорупційного суду, який відповідав би рекомендаціям Венеціанської комісії, для нас є пріоритетним питанням... Боротьба з корупцією є шляхом до відкриття дверей для іноземних інвесторів, які потребують надійного бізнес-середовища", - зазначила Л.Андрікене.

Вона також наголосила на необхідності скасування е-декларування для активістів громадянського суспільства й досягнення прогресу в судовій реформі.

Євродепутат також нагадала про необхідність ухвалення Виборчого кодексу. "Законодавство для всіх типів виборів в Україні має бути гармонізоване, і це необхідно зробити щонайменше за рік до проведення чергових виборів. Ми вважаємо, що якби восени парламент зміг ухвалити проект виборчого кодексу, то це було б кроком у правильному напрямі", - зазначила вона.

Л.Андрікене висловила занепокоєння у зв’язку із законопроектом №7206 "Купуй українське, плати українцям", який у разі прийняття суперечив би положенням Зони про вільну торгівлю в рамках Угоди про асоціацію України з ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА