16:09 06.04.2018

Мінфін США запровадив санкції стосовно семи російських бізнесменів, 14 компаній і 17 урядовців РФ

3 хв читати
Мінфін США запровадив санкції стосовно семи російських бізнесменів, 14 компаній і 17 урядовців РФ

Мінфін США в п'ятницю оголосив про те, що після консультацій із Держдепартаментом американська адміністрація запровадила санкції стосовно семи російських бізнесменів, 12 компаній, 17 урядовців РФ, а також проти однієї компанії РФ із торгівлі зброєю та пов'язаного з нею банку.

"Російський уряд діє непропорційно на користь олігархів і урядових еліт. Російський уряд залучений у різну ворожу активність по всій земній кулі, зокрема тривалу окупацію Криму та розпалювання насильства в Східній Україні, підтримку режиму (президента Сирії Башара - ІФ) Асада матеріалами і зброєю так, що він може бомбити власних громадян; намагається підірвати західні демократії та веде ворожу кіберактивність", - йдеться в заяві глави мінфіну Стівена Мнучіна в обґрунтування запроваджених санкцій.

"Російські олігархи та еліти, які отримували вигоду від цієї корумпованої системи, більше не зможуть уникати наслідків дестабілізаційної активності їхнього уряду", - зазначив С.Мнучін.

При цьому, згідно із заявою, у Вашингтоні передбачили заходи щодо мінімізації збитків у зв'язку з цими санкціями для американських громадян, партнерів і союзників США.

"Усі активи цих фізичних осіб і компаній, що перебувають в юрисдикції США, а також будь-яких інших юридичних осіб, які здійснюють операції з компаніями, що потрапили під дію санкцій, заморожені, і громадянам США заборонено укладати з ними угоди. Окрім цього, особи, що не мають громадянства США, можуть потрапити під дію обмежувальних заходів у тому разі, якщо вони навмисно проводили з ними (фізичними та юридичними особами - ІФ) значні операції від свого імені або від імені компаній, які були включені сьогодні до санкційного списку", - йдеться в заяві.

Зокрема, американські санкції запроваджено проти губернатора Тульської області Олексія Дюміна, директора Російського інституту стратегічних досліджень Михайла Фрадкова, начальника управління президента Росії із соціально-економічної співпраці з державами СНД, Республікою Абхазія та Республікою Південна Осетія Олега Говоруна, голови комітету з міжнародних справ Ради Федерації Костянтина Косачова, сенатора РФ Сулеймана Керімова.

США також додали до санкційного списку главу МВС РФ Володимира Колокольцева, голову Роскомнагляду Олександра Жарова, секретаря Радбезу РФ Миколу Патрушева, депутата Держдуми РФ Владислава Резніка, помічника президента РФ Євгена Школова, повпреда президента РФ в Південному федеральному окрузі Володимира Устинова, начальника головного управління з протидії екстремізму МВС РФ Тимура Валіуліна, директора Росгвардії Віктора Золотова.

Як повідомив у п'ятницю Мінфін США, до SDN List (так званого чорного санкційного списку США - Specially Designated Nationals List) включені Олег Дерипаска, Віктор Вексельберг, Сулейман Керімов, Андрій Скоч (давній партнер Алішера Усманова), Володимир Богданов. Усі вони - фігуранти списку мільярдерів журналу Forbes і, відповідно, оприлюдненого наприкінці січня "кремлівського списку" (який сам по собі санкцією не був).

Також у чорному списку - підконтрольні їм компанії, зокрема дві, чиї акції перебувають в обігу на зарубіжних біржах ("РусАл") з лістингом у Гонконгу та En+ Group, яка наприкінці минулого року провела IPO на LSE). Домінують у списку компаній структури О.Дерипаски - окрім "РусАлу" та En+, це група "ГАЗ", агрохолдинг "Кубань", Basic Element Ltd, B-Finance Ltd, "ЄвроСибЕнерго", "Російські машини". До чорного списку також включено групу "Ренова" В.Вексельберга, NPV Engineering і "Газпром буріння" Ігоря Ротенберга, "Ладога Менеджмент" Кирила Шамалова і банк РФК (належить Рособоронекспорту з чорного списку).

До SDN List потрапили голова ВТБ Андрій Костін, керівник Газпромбанку Андрій Акімов, головправління "Газпрому" Олексій Міллер. Поповнили список Ігор Ротенберг та Кирило Шамалов, чиї родичі вже давно фігурують у SDN List.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

Підозрюваного в хабарництві заступника голови Запорізької облради відсторонено від посади - САП

ISW: Є реальна загроза захоплення Часового Яру, хоча армія РФ не може зробити це швидко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА