19:08 06.04.2018

Перші 212 суддів у рамках оцінювання кваліфікації підтвердили здатність здійснювати правосуддя

2 хв читати
Перші 212 суддів у рамках оцінювання кваліфікації підтвердили здатність здійснювати правосуддя

Здатність здійснювати правосуддя підтвердили 212 із 286 суддів, які наприкінці березня - початку квітня пройшли співбесіду у рамках кваліфікаційного оцінювання, повідомила прес-служба Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) України у прес-релізі.

"Судді, які успішно склали іспити і до яких немає питань за критерієм доброчесності, зможуть продовжити роботу в місцевих і апеляційних судах", - цитує прес-служба слова заступника глави ВККС Станіслава Щотки.

Стосовно 64 осіб оголошено перерву: це переважно особи, щодо яких є висновки або інформація від Громадської ради доброчесності (ГРД). ВККС очікує належного оформлення документів.

"За результатами шести днів співбесід 4 суддів визнано такими, що не відповідають займаній посаді. Про принципову позицію Комісії у проведенні оцінювання свідчить той факт, що стосовно цих суддів були відсутні висновки ГРД. Стосовно 4 суддів кваліфікаційне оцінювання зупинено (через дисциплінарні справи), щодо іще 2 – оцінювання припинено (через звільнення)", - говориться в повідомленні.

Як повідомлялося, раніше між ВККС і ГРД стався конфлікт, унаслідок якого рада заявила про припинення участі в оцінюванні суддів, аргументувавши це відсутністю можливості прозорого та об'єктивного оцінювання, а також внесенням ВККС до її регламенту змін щодо роботи ради. Зокрема, на думку його членів, внесені зміни ускладнили процес оформлення висновку.

У свою чергу, ВККС не погодилася із заявою про відсутність прозорості та об'єктивності та повідомила про намір і надалі отримувати інформацію у ГРД і враховувати її при оцінюванні.

У рамках судової реформи в Україні ВККС у жовтні 2017 року розпочала кваліфікаційне оцінювання 990 суддів (перша група) щодо їхньої компетентності, професійної етики, добропорядності. Загалом таке оцінювання мають пройти всі 5,7 тис. суддів.

У середині березня ця група суддів завершила складання іспитів кваліфікаційного оцінювання. Для них 23 березня стартував наступний етап оцінювання - співбесіда. Загалом кваліфоцінювання для першої групи суддів має завершитися в травні 2018 року.

Іспити для другої групи з 1,780 тис. суддів стартували в лютому. Завершити співбесіду з цими кандидатами заплановано до кінця року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА