19:27 06.04.2018

Власник "Норду" передбачає, що капітана сейнера відпустять з ІТУ в Херсоні під заставу на початку наступного тижня

2 хв читати
Власник "Норду" передбачає, що капітана сейнера відпустять з ІТУ в Херсоні під заставу на початку наступного тижня

Адвокати внесли заставу за капітана риболовецького судна "Норд" Володимира Горбенка, заарештованого за рішенням міського суду Херсона до 31 травня, однак через закінчення робочого дня підтвердження надходження грошей на рахунок поки немає, чоловік знаходиться в ізоляторі тимчасового утримання.

"Горбенко в ІТУ до підтвердження отримання застави на рахунок. Відпустять, мабуть, після вихідних", - сказала "Інтерфаксу" представник компанії-власника сейнера - керченського рибколгоспу імені Першого травня - Анна Шевельова.

Раніше в п'ятницю Херсонський міськсуд обрав капітану сейнера запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком до 31 травня з можливістю внесення 35,24 тис. гривень застави (близько $ 1,3 тис.).

Йому інкримінують частину 2 статті 332-1 КК України ( "порушення порядку в'їзду / виїзду на окуповану територію України"), яка карається позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років.

Членам екіпажу "Норд" інкримінують частину 2 статті 204 КпАП України ("незаконне перетинання кордону", санкція - штраф від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або до 15 діб адміністративного арешту). Адмінпротоколи в п'ятницю розглядає Приморський райсуд Маріуполя (Донецька область).

Держприкордонслужба України затримала сейнер з 10 членами екіпажу 25 березня. "Норд" під прапором РФ (порт приписки - Керч) вийшов з Криму до Азовського моря 24 березня в складі колони російських судів для промислу тюльки.

Сейнер заарештований за рішенням українського суду, знаходиться в порту Бердянська Запорізької області.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання доступу держави до стратегічної інформації про проєктування АЕС – Міненерго

Окупанти обстріляли два села на Харківщині, постраждала пенсіонерка - Синєгубов

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА