08:07 07.04.2018

На основних в'їздах до Києва відкриють символічні знаки, пов'язані з історією міста

1 хв читати
На основних в'їздах до Києва відкриють символічні знаки, пов'язані з історією міста

Найближчим часом на всіх основних в'їздах до столиці будуть встановлені символічні знаки, пов'язані з історією Києва, заявив мер столиці Віталій Кличко в ефірі радіо "НВ".

За словами В.Кличка, приблизно 10 травня відкриють знак з постаттю князя Володимира, на в'їзді з траси Одеса-Київ. Закінчуються роботи з установлення знака княгині Ользі на Житомирському напрямку. Висота цієї композиції - 18 метрів. Нині триває робота з облаштування території навколо знака. А в Солом'янському районі столиці зовсім скоро можна буде побачити засновників Києва - композицію "Кий, Щек, Хорив та сестра їхня Либідь".

Як зазначив Віталій Кличко - всі знаки виконані в одному стилі. Крім того, нові знаки прикрасять особливим підсвічуванням. Мер також додав, що в кожному великому європейському місті є свої символи.

"У Берліні - ведмідь на всіх в'їздах. Заїжджаєш у Бремен – бачиш "Бременських музикантів". У Києва так багато легендарних символів. "А коли заїжджаємо в місто - бачимо тільки маленьку табличку", - сказав В.Кличко.

"Вибачте, але це столиця, багатомільйонне місто. І тому я дав завдання архітекторам розробити знаки, що символізують велику силу Києва", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА