12:56 07.04.2018

Мер Києва: Залишати авто під знаком "парковка заборонена" буде дуже дорого

3 хв читати
Мер Києва: Залишати авто під знаком "парковка заборонена" буде дуже дорого

Після набуття чинності законом про реформування сфери паркування транспортних засобів, який був підписаний президентом України 28 березня, столична влада отримає повноваження штрафувати недобросовісних водіїв та евакуювати машини, залишені в місцях, де заборонено паркування, повідомив мер Києва Віталій Кличко.

"Щодо парковок. Проблема справді є. І вона достатньо серйозна. На сьогодні ніхто не хоче інвестувати в будівництво паркінгів. Бо це невигідно. Ті паркомісця, які є в Києві, - паркхауси, парковки - стоять напівпорожні. Але в цей же час автомобілі стоять де завгодно: на тротуарах, на вулиці. Інколи недобросовісні водії кидають їх, перекриваючи навіть проїжджу частину", - наголосив В.Кличко в ефірі радіо "Новое время", повідомляє його прес-служба.

Мер Києва додав, що сьогодні столична влада не може штрафувати водіїв-порушників. Проте нещодавно президент України Петро Порошенко підписав закон у сфері паркування транспортних засобів, і після набуття ним чинності міська влада отримає повноваження штрафувати недобросовісних водіїв.

"Нарешті закон, який два роки знаходився в парламенті, ухвалили. Він уже підписаний і протягом наступних п'яти місяців набуде чинності. І тут я єдине можу пообіцяти недобросовісним водіям - авто кидати на вулиці під знаком "парковка заборонена" буде дуже дорого. Ми будемо ці авто евакуювати та виписувати штрафи, які будуть достатньо болючими", - зазначив мер.

Недешево, за словами В.Кличка, коштуватиме власникам автомобілів і забрати евакуйований транспортний засіб зі штрафмайданчика.

Мер Києва висловив сподівання, що в результаті впровадження більш жорстких умов щодо водіїв-порушників інвестори почнуть вкладати кошти у будівництво паркінгів, яких у столиці катастрофічно не вистачає.

Як повідомлялося, 28 березня 2018 року президент України П.Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів", ухвалений Верховною Радою 21 грудня 2017 року.

Закон передбачає створення законодавчого механізму невідворотності відповідальності за порушення правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів шляхом запровадження фото-, відеофіксації правопорушень.

Також передбачено поширення механізму притягнення до адміністративної відповідальності особи, за якою зареєстрований транспортний засіб, за зафіксовані в автоматичному режимі порушення правил дорожнього руху, на випадки порушення правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів, зокрема несплату вартості послуг з паркування або паркування на місцях для інвалідів особами, що не мають такого права.

Повноваження щодо розгляду справ про адміністративні правопорушення та здійснення тимчасового затримання транспортного засобу, згідно з документом, мають інспектори з паркування.

Вдосконалено розміри штрафів за порушення правил паркування. Передбачена 50% знижка в оплаті штрафів за зафіксовані в режимі фотографування/відеозапису порушення в разі їх сплати протягом 10 банківських днів.

Повернення затриманого транспортного засобу відбуватиметься невідкладно після сплати штрафу та вартості послуги із його транспортування та зберігання.

Для зручності плати за паркування та ефективного контролю її здійсненням створюється законодавча можливість запровадження рішеннями органів місцевого самоврядування автоматизованої системи контролю оплати паркування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА