13:42 07.04.2018

У зоні АТО виявили саморобний БПЛА з вибухівкою, який прямував до Верхньоторецького

2 хв читати
У зоні АТО виявили саморобний БПЛА з вибухівкою, який прямував до Верхньоторецького

У Донецькій області в районі населеного пункту Верхньоторецьке біля позицій сил АТО виявлено залишки саморобного безпілотного літального апарату противника з вибухівкою, повідомили в штабі АТО.

"Учора неподалік позицій сил АТО виявлено залишки саморобного безпілотного літального апарату противника, начиненого вибухівкою. Відповідно до даних оцінки місцевості та положення літального апарату встановлено, що БПЛА рухався у напрямку населеного пункту Верхньоторецьке, але, на щастя, впав у полі", - повідомляє прес-центр штабу АТО на сторінці в соцмережі Facebook у суботу.

Під час падіння БПЛА заряд вибухової речовини, який становив не менше ніж 1 кг, не здетонував.

Сам безпілотник, як зазначають у штабі АТО, вироблений кустарним способом. "Очевидно, аби уникнути можливості його ідентифікації", - йдеться в повідомленні.

БПЛА зібраний на основі поліпропіленової труби, де містилася капсула із бойовою речовиною та електродетонатором, що приводився в дію внаслідок зіткнення безпілотника з об'єктом. За попередніми оцінками фахівців штабу АТО, літальний апарат був запрограмований на ураження цілі за раніше уведеними координатами й виконував політ в автоматичному режимі.

Зараз літальний апарат готують до передачі працівникам Національної поліції для проведення розслідування. Як правило, в подібних випадках відкривають кримінальну справу за статтею 258 Кримінального кодексу (терористичний акт).

"Факт застосування противником БПЛА-камікадзе є цинічною спробою вчинення на підконтрольній уряду України території терористичного акту проти мирного населення з непередбачуваними наслідками за ступенем тяжкості. Це свідома спроба ватажків російсько-окупаційних військ розхитати й дестабілізувати ситуацію в прифронтовому Верхньоторецькому в період проведення Великодніх свят, звинувативши в теракті Збройні сили України", - заявили в штабі АТО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністр військового кабінету Ізраїлю закликає запроваджувати санкції проти Ірану

Ізюмчанку, яка очолила поштове відділення під час окупації міста, засудили до 11 років в'язниці - прокуратура

Колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського оголошено в розшук

У 2023 році в судах розглянули 30% справ за статтями про колабораціонізм і держзраду - рух "Чесно"

Пожежники Копенгагена кілька годин не можуть загасити пожежу в історичній будівлі біржі

Представник Мінагрополітики на засіданні Комітету НАТО: Українські аграрії потребують підтримки, щоб гарантувати продовольчу безпеку світу

Кличко: Проїзд новим шляхопроводом на перетині Полярної та Богатирської в Києві відкриють у травні, рух Подільсько-Воскресенським мостом - у вересні

Україна шукає країну-покровителя в питанні звільнення українських цивільних осіб, яких утримує РФ - Лубінець

Рада ЄС обговорить 22 квітня постачання озброєнь Україні

Завершено евакуацію сімей із дітьми з Липецької громади - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА