08:46 08.04.2018

Авіакомпанії "Хорс" і "Дарт" можуть позбутися сертифікатів через ймовірне використання їхніх літаків в Іраку, Ірані та Сирії

1 хв читати
Авіакомпанії "Хорс" і "Дарт" можуть позбутися сертифікатів через ймовірне використання їхніх літаків в Іраку, Ірані та Сирії

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян доручив Державній авіаційній службі України перевірити інформацію про перевезення сирійською авіакомпанією Cham Wings російських найманців між Дамаском і Ростовом-на-Дону.

Як повідомила прес-служба міністерства, раніше про такі факти заявило агентство Reuters.

"За 14 місяців з 5 січня 2017 авіакомпанія здійснила 51 політ з Дамаска і Латакії до Ростова і назад. Щоразу для цього використовувалися лайнери Airbus A320, які можуть перевозити до 180 пасажирів", - цитує міністерство дані агентства.

Також воно повідомляє, що Cham Wings з 2016 року перебуває під санкціями США. Компанію звинуватили в доставці до Сирії бойовиків-союзників президента Башара Асада, зброї і спорядження для сирійської розвідки.

Окрім того, як зазначає Мінінфраструктури з посиланням на інформацію агентства, раніше літаки Аirbus належали європейським і американським авіакомпаніям, але пізніше вони опинилися в парках близькосхідних компаній через мережу посередників і офшорів. Зокрема, 84 б / в літаків виробництва Airbus і Boeing змогли придбати або орендувати компанії "Хорс" і "Дарт" (зареєстровані в Україні). З цих 84 літаків як мінімум 40 опинилися в Іраку, Ірані та Сирії.

"Якщо за підсумками перевірки Державіаслужби інформація підтвердиться, Міністерство інфраструктури буде рекомендувати уряду і РНБО внести зазначені компанії і їх власників до списку санкцій. Їх сертифікати будуть анульовані", - підкреслив В.Омелян.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА