16:31 08.04.2018

Екіпажу судна "Норд" намагаються передати українські паспорти для перетину КПВВ

2 хв читати
Екіпажу судна "Норд" намагаються передати українські паспорти для перетину КПВВ

Влада тимчасово окупованого Росією Криму намагається передати членам екіпажу сейнера "Норд", яке було затримано українськими прикордонниками 25 березня в Азовському морі, паспорти громадянина України, щоб вони могли безперешкодно перетнути КПВВ на адмінкордоні з півостровом, , повідомляє постійний представник президента в Автономній Республіці Крим Борис Бабін.

"За наявною інформацією окупаційна влада через адвокатів і дипломатів намагається терміново передати такі легальні документи (паспорти громадян України) з Криму для членів екіпажу. Тому що вдома у них вони, звісно, є і з ними їх пропустять в Крим через КПВВ без проблем. А за виданими окупаційними властями РФ "аусвайсам" ніхто нікого в Крим не пропустить, маємо чітку позицію Держприкордонслужби України", – написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook у неділю вдень.

Також Б.Бабін спростував поширену деякими ЗМІ інформацію про нібито домовленість РФ з владою України про організований пропуск членів екіпажу затриманого риболовного судна "Норд" через КПВВ на адмінкордоні в Крим без належних документів, що засвідчують особу.

Як повідомлялося, 25 березня Держприкордонслужба України затримала сейнер "Норд" (прапор РФ, порт приписки – Керч) з 10 членами екіпажу на борту. Моряки перебувать у порту Бердянська (Запорізька обл.). Їм було заборонено залишати судно до рішення суду.

Херсонський міський суд 6 квітня обрав капітану сейнера Володимиру Горбенку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном до 31 травня з можливістю внесення 35,24 тис. грн застави (близько $1,3 тис.). Адвокати внесли гроші. Капітана, за даними українського омбудсмена, звільнять 10 квітня, а поки що він перебуває в ізоляторі тимчасового утримання.

Іншим членам екіпажу інкримінують ч. 2 ст. 204 КУпАП (незаконне перетинання кордону), санкція – штраф від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або до 15 діб адміністративного арешту.

Того ж дня Приморський райсуд Маріуполя (Донецька область) постановив оштрафувати членів екіпажу риболовецького судна "Норд".

7 квітня стало відомо, що члени екіпажу судна "Норд" не повернулися на сейнер і поселилися в готелі, наступного тижня вони мають з'явитися в СБУ як свідки у справі капітана

Увечері того ж дня команда судна "Норд" невдало спробувала залишити територію України через автомобільний пункт пропуску "Гоптівка" (Харківська обл.), повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України. Вивезти команду за межі України намагалися представники Генерального Консульства РФ під прикриттям свого імунітету.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА