08:23 10.04.2018

Білий дім звинуватив Росію у порушенні зобов'язань щодо ліквідації програми сирійської хімзброї

1 хв читати
Білий дім звинуватив Росію у порушенні зобов'язань щодо ліквідації програми сирійської хімзброї

Офіційний представник Білого дому США Сара Сандерс у понеділок заявила, що Росія не впоралася зі взятими на себе зобов'язаннями щодо знищення сирійського арсеналу хімічної зброї.

"Тепер очевидно, що Росія порушила свої зобов'язання, що гарантують ліквідацію програми сирійської хімзброї", - заявила вона під час брифінгу.

"Президент (США Дональд Трамп - ІФ) наголосив, що Росія і Іран поділяють відповідальність за те, що сталося (можлива хіматака в Східній Гуті - ІФ), оскільки це було неможливо без їхньої матеріальної підтримки", - додала вона.

Раніше в ЗМІ з'явилися повідомлення, згідно з якими бойовики терористичних організацій у Сирії заявляють про те, що урядові війська використовували при атаці на їхні позиції в місті Дума Східної Гути "бочкові бомби", в яких, "можливо", містилися хімічні отруйні речовини. Результатом стала загибель десятків мирних жителів.

Дамаск спростовує ці повідомлення.

У понеділок глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що військові фахівці з Росії відвідали місце ймовірної хімічної атаки в Сирії, не знайшовши там слідів застосування хлору.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА