12:24 10.04.2018

У Німеччині скасовано сотні авіарейсів через страйк

1 хв читати
У Німеччині скасовано сотні авіарейсів через страйк

В Німеччині скасували сотні рейсів через страйки у чотирьох аеропортах країни, в тому числі в хабі Франкфурта, повідомляє Reuters.

Як повідомлялося раніше, Lufthansa заявила про скасування понад 800 рейсів із запланованих 1600 у вівторок, 10 квітня, а оператор аеропорту Франкфурта попередив про збої. Страйки відбуваються також в аеропортах в Мюнхені, Кельні та Бремені.

Крім того, страйки позначилися на роботі дитячих садів і басейнів, а також послугах по збору сміття в декількох федеральних землях Німеччини. "Ми хочемо дати чіткий сигнал роботодавцям цими масовими страйками", - сказав Френк Бсірске, глава найбільшої у Німеччині профспілки працівників сфери послуг Verdi.

Він висловив надію на третій раунд переговорів, який почнеться 15 квітня. Verdi вимагають збільшити на 6% заробітну плату 2,3 млн працівників державного сектора на федеральному і місцевому рівні. Нагадаємо, 7 квітня авіакомпанія Air France скасувала близько 30% рейсів через страйк співробітників, які вимагають підвищення зарплат. Профспілки пілотів, бортпровідників та наземного персоналу Air France обіцяли провести 10-11 квітня нові страйки.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА