13:13 10.04.2018

Україна не отримувала відповіді від Білорусі щодо викрадення Гриба

2 хв читати
Україна не отримувала відповіді від Білорусі щодо викрадення Гриба

Посольство України в Білорусі досі не отримало роз'яснення обставин викрадення громадянина України Павла Гриба, повідомив посол України в Білорусі Ігор Кизим.

"Остання зустріч була в жовтні, і відтоді всі наші зустрічі розпочинаються і закінчуються долею Павла Гриба. Відповідь (від МЗС Білорусі - ІФ) така: ми направили відповідні запити до правоохоронних органів, триває розслідування. Тільки-но будуть відомі всі деталі, що саме сталося в Гомелі, ми надамо офіційну відповідь", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок у Києві.

І.Кизим зазначив, що посольство від самого початку відстежує цю ситуацію і неодноразово направляло відповідні ноти.

Як повідомлялося, 28 серпня 2017 року Ігор Гриб заявив, що спецслужби РФ викрали його 19-річного сина Павла під час відвідування Білорусі, куди той поїхав 24 серпня (до Гомеля) на зустріч із дівчиною, з якою познайомився і спілкувався лише в соціальних мережах. За домовленістю, Павло мав повернутися того самого дня. Коли наступного дня він не повернувся, І.Гриб поїхав до Гомеля на його пошуки.

За його словами, на території Білорусі він з'ясував, що Павло перебуває в розшуку за ст. 205 Кримінального кодексу РФ (терористичний акт), ініціатором розшуку є ФСБ РФ у Краснодарському краї в Сочі.

7 вересня стало відомо, що П.Гриб перебуває в слідчому ізоляторі на території РФ, у Краснодарі. Рішенням суду від 2 березня 2018 року термін його тримання під вартою було продовжено до 4 травня.

9 квітня 2018 року І.Гриб повідомив, що його син не отримує необхідну медичну допомогу, незважаючи на погіршення здоров'я.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА