17:28 10.04.2018

Захист цивільних у районі конфлікту на Донбасі важливий для відновлення суверенітету України

2 хв читати

Спільні зусилля Збройних Сил та інших державних органів України щодо захисту цивільного населення в районі конфлікту на сході країни дадуть змогу прискорити відновлення територіальної цілісності України, переконаний заступник начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Бессараб.

"Розпочалася системна робота з упровадження алгоритмів і методик щодо запобігання втратам серед цивільного населення під час воєнних дій. Ми сподіваємося, що такі наші спільні зусилля створюватимуть умови для впровадження державної політики щодо захисту цивільного населення під час збройного конфлікту і прискорять відновлення територіальної цілісності та незалежності України", - зазначив С.Бессараб під час виступу на III Міжнародній конференції з питань цивільно-військового співробітництва - CIMIC у вівторок у Києві, повідомляє прес-служба Генштабу ЗСУ.

У заході взяла участь віце-прем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе. Вона зазначила, що чотири роки війни, яку Україна змушена вести на своїй території з Російською Федерацією, виявили низку системних проблем і брак координації між органами державної влади, зокрема в питаннях захисту цивільного населення. За її словами, уряд шукає шляхи для вирішення цієї проблеми, яка залишається дуже гострою.

Віце-прем'єр-міністр нагадала, що під час конфлікту загинули понад 10 тис. громадян України, більше ніж 22,5 тис. осіб дістали поранень, ще близько 1,6 млн мимоволі стали "внутрішньо переміщеними особами".

І.Климпуш-Цинцадзе окремо відзначила конструктивну роль, яку у вирішенні цієї проблеми відіграють ЗСУ.

"Хочу подякувати, зокрема, Генеральному штабу (ЗС України) за те, що протягом цих років практично з нуля було побудовано цілий структурний підрозділ цивільно-військового співробітництва, який сьогодні максимально надає допомогу цивільному населенню в зоні бойових дій", - зазначила вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА