18:21 10.04.2018

Четверо нардепів досі не подали е-декларації

2 хв читати
Четверо нардепів досі не подали е-декларації

У Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, станом на 1 квітня були відсутні декларації за 2017 рік п’ятьох народних депутатів України, проте один із них подав свою електронну декларацію із запізненням на один день, повідомляє прес-служба Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

"Станом на 6 квітня цього року декларації чотирьох народних депутатів до реєстру не надійшли. Народні депутати України, чиї декларації за 2017 рік були відсутні в реєстрі 1 квітня: Савченко Надія Вікторівна, Клюєв Сергій Петрович, Журжій Андрій Валерійович, Онищенко Олександр Романович, Онуфрик Богдан Семенович (декларацію подано 2 квітня 2018 року)", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому у вівторок удень на сторінці НАЗК у соцмережі Facebook.

В агентстві нагадали, що з 1 січня 2018 року розпочався другий етап подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2017 рік.

Відповідно до статті 45 закону України "Про запобігання корупції" держслужбовці, інші суб'єкти декларування зобов'язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, яку визначає НАЗК.

Несвоєчасне подання без поважних причин декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, відповідно до статті 172-6 КУпАП передбачає накладення штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Відповідальність за умисне неподання декларації передбачено в статті 366-1 Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА